Снимка: Булфото

Турският бизнесмен Мехмед Чакър, смятан за първата жертва на „Наглите“, днес даде показания по делото.

Похитеният на 12 април 2007 г. Чакър разказа, че е бил отвлечен, когато се е прибирал от работа и слязъл от колата си, за да премести кофа за боклук, обърната на пътя.

Нападнат е от двама души, които му казали, че искат 5 млн. лева откуп. Държан е в две различни къщи.

Още по темата

До първата „квартира“ похитителите го носили на ръце и той не е стъпвал по земята. Там Мехмед Чакър е прекарал 10-12 дни. Държан е в помещение с телевизор, а когато пазачите му влизали в стаята, той трябвало да държи очите си затворени.

След време похитителите преместили бизнесмена в друга къща. Два пъти го снимали с актуален вестник, а снимките пращали на сина му.

Мехмед Чакър каза, че не знае какъв е размерът на платения откуп. Когато го освобождавали, похитителите измили ръцете му с течност, която миришела на бензин и му дали нови дрехи.

След освобождаването му бизнесменът е разпознал второто помещение, в което е държан. Наложи се да бъдат прочетени показанията, които Чакър е дал в досъдебното производство по делото, тъй като имаше разминаване в описанието на мъжете, които са го отвлекли на 12 април 2007.

Свидетелят си спомни, че единият е бил по-нисък и слаб, а другият – по-висок.

Девет души са подсъдими в Софийския градски съд по делото "Наглите". Ивайло Евтимов - Йожи и Прокопи Прокопиев – Културиста са обвинени като организатори и ръководители на престъпната банда, която според обвинението е извършила 11 отвличания. Останалите подсъдими са Даниел Димитров, Любомир Димитров, Павел Петков, Радослав и Митко Лебешковски, Кирил Кирилов и Цветозар Славчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase