Красимир Георгиев. Снимка: Булфото
fallback

Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Красимир Георгиев – Красьо Черния, за укриване на данъци.

Георгиев, който стана известен като лобиста на съдебната власт, е обвинен, че „в условията на продължавано престъпление, в периода от 1 януари 2006 г. до 31 декември 2008 г., е избягнал установяване и плащане на данъчни задължения в „особено големи размери” – 94 492,93 лв.“.

Според обвинението той не е подал годишна данъчна декларация за 2006 г. и е скрил истина в подадените декларации за 2007 и 2008 г.

Oще по темата

Ако бъде признат за виновен за тези престъпления, Красимир Георгиев може да бъде осъден на лишаване от свобода от три до осем години и конфискация на част или на цялото имущество.

Това е вторият съдебен процес срещу Красьо Черния. В Софийския районен съд тече дело за лъжесвидетелстване – обвинен е, че при разпит пред прокурор е заявил, че не познава магистрати, а в действителност е познавал такива и е контактувал с тях.

Скандалът с Красьо Черния разтърси цялата съдебна система през лятото на 2009 г., когато членът на Висшия съдебен съвет Иван Колев обяви, че срещу 200 000 евро "черничък плевенчанин с ланци" обещава да осигури между 8 и 13 гласа от членовете на съвета при избора на висши магистрати.

Проверка на ВСС по-късно установи, че в тефтерчето на Красьо са фигурирали имената на десетки магистрати, провели общо 246 телефонни разговора с него. ВСС вече уволни или наказа дисциплинарно всички магистрати, засечени да контактуват с Георгиев.

Срещу Красимир Георгиев се води и разследване за търговия с влияние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

:)

преди 13 години

Само 94 хиляди лева. Дребна рибка е тоя.Да вземе пример от Гюнай Сефер как се укриват данъци. Тоя човек дължи от легалния си бизнес доста повече. Като гледам вече е успял да си плати рушвета и името му е чисто.

39

Анонимен

преди 13 години

Iskam sestrata na Krasi ;)

38

xaxxa

преди 13 години

като в САЩ ли ще ставаме ? когато мизерниците управляващи държавата не искат да направят нова по сурова конституция просто ще я променят малко да им е угодна и да може да приберът някои мафиот който не могат да хванат за 2 стотинки по-малко внесен данък и то примерно по грешка на някоя дебела лелка в данъчното.... ц ц ц ейй гадни еврей управляват светът , а още по-гадни комунисти БЪЛГАРИЯ !!!

fallback