Снимка: Dnes.bg
fallback

Биологичният материал, намерен в тялото на Христина Белнейска и под ноктите на сестра й Росица, съвпадат напълно с ДНК профила на Лазар Колев.

Това заяви в съдебната зала вече бившият директор на ДНК лабораторията към Националния институт по криминалистика към МВР Иван Иванов.

По думите му обаче това не означава, че точно Лазар Колев е убиецът на сестрите, защото биологичен материал може да попадне не само при убийство, но и при любовна игра.

Именно намереният ДНК материал е едно от основните доказателства срещу Колев. Според експертизата вероятността установеният ДНК профил да е на друго лице е 1:48 трилиона.

Днес за първи път стана ясно, че е намерено второ ДНК под ноктите на Христина Белнейска, но на този етап не е установено на кого е.

"То е сравнено с ДНК-то на всички 300 заподозрени в извършването на двойното убийство, но съвпадения не са открити“, заяви криминалистът Иван Иванов.

Oще по темата

В това число е бил сравняван и ДНК профилът на сина на бившия зам.-министър на транспорта – Георги Петърнейчев – Атанас, но съвпадение не е открито.

Иван Иванов допълни, че е уволнен от поста директор на Националния институт по криминалистика от бившия вътрешен министър Михаил Миков.

Оттогава не знае дали са правени сравнения на второто ДНК с това на други заподозрени.

Иванов не можа да потвърди със сигурност и дали уволнението му е свързано с убийството на сестрите.

В момента той oспорва заповедта на бившия вътрешен министър пред Върховния административен съд.

Заседанието по делото за убийството на сестрите Белнейски продължава с разпит на останалите експерти този следобед.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

ha ha

преди 13 години

да вземат ДНК от джипа на.......Как чак след 2 години намериха нещо, то от Скотланд Ярд ненамериха та чак сега, толкова ли им беше нужно за да ги подхвърлят, нагласена работа отвсякъде

85

До Домакиня

преди 13 години

Тъпкано да ти се върне,ама и ти да присъстваш..и дано имаш и син,та да го опнат от зад преди да го убият!!Теб за последно да оставят,не че ще искат да те...вярвам доста си грозна,от там идва и завистта и злобата!***!

84

Анонимен

преди 13 години

че има общо с убийството , има . Ама кого прикрива и защо ?????Той знае истината , ама явно предпочита затвор пред "самоубийство В БГ по принцип битовите убийства ги разплитат , само поръчковите и мутренските -не . Тоест има замесен няко с много власт

fallback