Единственият подсъдим за убийството на сестрите Белнейски – Лазар Колев. Снимка: Dnes.bg
fallback

Сестрите Росица и Христина Белнейски са убити от двама мъже на възраст между 30 и 40 години. Това е заключението на тройна съдебно-психиатрична експертиза, която бе изслушана на заседанието на Пазарджишкия окръжен съд по делото.

Експертизата е изготвена на базата на данни от местопроизшествието, веществени доказателства, ексхумацията и свидетелски показания..

Според експертите мъжете, или поне единият от тях, са живеели в близост до местността Грамадите и са познавали добре района.

Поне единият от тях е познавал и жертвите.

Вещите лица са на мнение, че убийците са българи, които са приятели помежду си. Те са ексцентрични, употребяват алкохол и наркотици и имат многобройни сексуални контакти.

Единият е с по-големи финансови възможности и според психолозите той е използвал личния си автомобил за връзките и е предприел действия по заличаване на следите. Вещите лица не изключват възможността двамата дори да са разпитвани от полицията.

Oще по темата

Според Неделчо Стойчев, който е участвал в изготвянето на експертизата, Лазар Колев прилича по някои от пунктовете от психопрофила, който е изготвен за неизвестен извършител.

По думите му момичетата не са убити и изнасилени в местността Грамадите. Експертът смята, че това е инсценировка и телата са оставени там, за да бъдат намерени.

„Изключвам възможността сам човек да го направи“, каза Стойчев. Според него в прикриването на следите е участвал и втори човек.

На днешното заседание по делото стана ясно, че детекторът на лъжата, на който е бил подложен Лазар Колев, е показал, че той е съпричастен към престъплението.

Колев се е провалил пред полиграфа на въпроса дали е съпричастен към случая, обясни пред журналисти Неделчо Стойчев – експертът, участвал в изготвяне на психологическите портрети и профили по случая.
 
Резултатите от полиграфското изследване обаче не бяха прочетени в съдебната зала по искане на защитата. Причината е, че те нямат стойност на доказателства, а показват само степента на вероятност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

Ярис

преди 13 години

Лазар може да е помогнал на някого в това жестоко деяние,но не вярваме сам да го е извършил!Лазаре,говори,има Бог и той съди по-лошо и от съд и затвор!

79

Оли

преди 13 години

Тук са намесени много интереси,много пари...Някои иска на всяка цена истината да не излезе наяве.Жалко,че момичетата са се изпречили на пътя на безскрупулни,бездушни хора...Убили са ги без да им мигне окото,за да не пострада реномето им на "свестни хора".А колко са свестни,то се знае!

78

АНОНИМЕН

преди 13 години

някъде Бе казано че под ноктите на едно от момичетата е намерена днк проБа от ЛАЗАР и от още едно лице и тъй след 5год ЛАЗАР Е НА ЛИЦЕ А ДРУГИЯТ ТОЙ СИГУРНО Е БИЛ ИЗВЪНЗЕМЕН ЗНАЧИ ЛАЗАР ГО НАМЕРИХА А ДРУГИЯТ НЕМОГАТ ВСИЧКО ТОВА Е КАКТО И ВСИЧКО ОСТАНОЛО С ВСИЧКИ ЗАДЪРЖАНИ ДО СЕГА И ПУСНАТИ Е ЕДНА ГОЛЯМА ГАВРА С НАС ХОРАТА ДОКОГА ТИЯ ЩЕ НИ МИСЛЯТ ЗА МАЙМУНИ ОТ ДЖУНГЛАТА ГЛЕДАТ НИ И НИ ЛЪЖАТ И СИ МИСЛЯТ ЧЕ ИМ ВЯРВАМЕ ЗА АБСОЛЮТНО ВСИЧКО

fallback