Поля Даскалова. Снимка: Булфото
fallback

Апелативният съд във Велико Търново даде ход на делото срещу учителката от град Славяново Поля Даскалова, която обра банков клон миналата година.

Делото е по протест на прокуратурата срещу условната присъда от 18 месеца, която Даскалова получи от Плевенския окръжен съд.

Oще по темата

39-годишната учителка се призна за виновна пред съда в Плевен за това, че на 15 март 2010 г. е заплашила касиерката в клона с пистолет играчка и е отнела 21 600 лева.

Тогава магистратите взеха предвид чистото съдебно минало на Поля Даскалова, доброто й име пред хората в Славяново, както и тежкото материално положение на семейството й.

Прокуратурата обаче иска учителката да получи ефективна присъда.

На заседанието днес не се явиха представителите на банката, която е граждански ищец срещу Даскалова.

В последната си дума пред съда учителката помоли да не бъде променяно вече наложеното й наказание и така да й се даде възможност да работи, за да възстанови на банката пълния размер на откраднатите пари.

Апелативният съд във Велико Търново ще се произнесе с решение в едномесечен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

другата Темида

преди 13 години

Ама разбира се г-н прокуроре, ефективна, прав сте!!! Народът казва: "За кокошка няма прошка, за милиони - няма закони". Ето -"ефективно" е осъден Стависки, "подсъдни" са Баневци, Диневци, Герговци, "не са" им узаконени далаверите, хотелите върху крайбрежието... Безчет примери на "съдебна справедливост". Нищо, че всички знаят произхода на богатствата от прехода и настоящите мръсотии. Та защо да не съсипете тая мършава даскалица? Тя да е пример за назидание. Пфу, държавност.

59

Анонимен

преди 13 години

"Апелативният съд във Велико Търново даде ход на делото срещу учителката от село Славяново..."Славяново е град от 1974 година, да считаме ли, че днес.бг са поне 37 години назад?

58

Таня

преди 13 години

Моите очи са още по-красиви от тези на учителката,но не съм тръгнала да обирам банки.Положението и било тежко!?Здрава ,права,млада.Какво и е тежкото?Ами всички сме бедни в България.Не я оправдавам и трябва да си получи заслуженото за кражбата.

fallback