Защитата на Томов обаче иска оправдателна присъда. Снимка: Булфото
fallback

Прокуратурата поиска над 15 години затвор, конфискуване на имущество и лишаване от право да заема държавен пост за Александър Томов.

Бившият президент на ЦСКА е обвинен в длъжностно присвояване на 3.5 млн. евро от футболния клуб и за длъжностни престъпления, с които е ощетил комбинат „Кремиковци” с 29 млн. лв.

Освен него са обвинени и бившият изпълнителен директор на “армейците” Александър Гарибов, Иван Иванов, член на Управителния съвет на "Кремиковци", и директорът на фирма "Финметал" Божко Бонев.

Според прокуратурата има достатъчно доказателства, че подсъдимите са извършили престъпленията, за които са им повдигнати обвинения.

Oще по темата

Прокурорът по делото Божидар Джамбазов заяви пред съда, че Томов и Гарибов са действали като длъжностни лица, за да получат кредит за футболния клуб, който е обезпечен чрез пари на „Кремиковци”.

Става въпрос за сделка в изключително големи размери, от която са настъпили вредни последици за клуба.

Защитата от своя страна представи нотариален акт, с който едно от обезщетенията, за които обвинението твърди, че Томов е нарушил закона, е върнато на комбината.

Адвокатите настояват за оправдателни  присъди. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Ге То

преди 13 години

Интересни неща стават в българското " правораздаване" - милият "металург", който се е взел изглежда на сериозно, че е умен и способен, с присадената косичка- като че ли това е единственият му дефект - самозабравилият се Лупи оъден на само девет години за откраднати мнооооого милиони - та ако това не е подигравка с всички български граждани, които все още по различни причини сме останали верни на България!

71

boqn

преди 13 години

razstrel

70

ДЖАБА

преди 13 години

Бат ЛУПИ ще ни става президент . Дочух че пълния провал Лупи се готвел с нова партия да се кандидатира за президент . Щял да създаде партия на нещо си ХА-ХА-ХА вероятно в нея ще членуват ненормални *** и прости селяни от село Бабуна в което няма телевизия и вестници

fallback