Снимка: Dnes.bg

Записите на шефа на агенция "Митници" Ваньо Танов са унищожени в законовия срок, след като е водено разследване за контрабанда, но не е доказано престъпление, съобщава БТА, като цитира свои източници от Съдебната палата.

Именно заради това записите сега не могат да бъдат сравнени с вече разпространените разговори на Танов с финансовия министър Симеон Дянков, заместника му Владислав Горанов, премиера Бойко Борисов и бившия зам.-началник на "Митниците" Антоний Странджев.

Още по темата

Прокуратурата твърди, че продължавала да разпитва хора от ДОТИ, за да се разбере в кой момент евентуално е станал презаписът на СРС-тата, преди те да бъдат унищожени, и дали има такъв.

БТА твърди още, че вчерашната експертиза не е извършена от експерти на прокуратурата, а от МВР.

Именно в нея се твърдеше, че записите на подслушани разговори на шефа на Агенция "Митници" с хора от властта са манипулирани.

Експертите по криминалистика и криминология към МВР са открили, че във фоновия шум и на трите изследвани звукозаписа присъства служебен компютърен звуков сигнал. 

В началото и в края на трите изследвани записа имало записан звук, наподобяващ пращене от работа със звукозаписващото устройство или докосване на микрофон.

В заключението на експерите се отбелязва, че предоставените за изследване звукозаписи не са оригинали и върху тях е извършена  допълнителна манипулация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase