Георги Вълев. Сникма: БГНЕС
fallback

Двама от задържаните по делото "Килърите" остават в ареста.

Шуменският окръжен съд днес отхвърли искането да бъдат променени мерките за неотклонение на великотърновския бизнесмен Георги Вълев и Петър Атмаджов.

Георги Вълев е обвинен за подбудителство за убийствата на бизнесмена Румен Рачев и адвокат Петър Лупов, а срещу Петър Атмаджов е повдигнато обвинение за помагачество.

Атмаджов поиска да бъде пуснат под домашен арест заради влошено здраве. Според защитата му може да се стигне и до летален край при тежките условия в ареста.

Георги Вълев пък поиска да бъде пуснат срещу „подписка“ с мотива, че по делото са допуснати процесуални нарушения.

Oще по темата

Съдът отхвърли искането за промяна на мерките на двамата с мотива, че са събрани достатъчно доказателства в подкрепа на повдигнатите обвинения.

Защитниците на задържаните пък се заканиха, че ще съдят държавата, тъй като в шуменския арест не се изпълняват европейските изисквания за местата за задържане и условията там са много лоши.

След делото Георги Вълев заяви, че срещу него е задействана схема за фабрикуване на обвинения, за да му бъде отнет бизнесът.

Той обяви, че скоро ще разкрие кой иска да му отнеме бизнеса в хотелиерството и ресторантьорството.

Освен Вълев и Атмаджов, в шуменския арест по делото „Килърите“ са задържани и Петър Стоянов – Сумиста, Васил Костов – Васко Кеца, Янко Попов – Туци, и Райчо Стойнев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

1000

преди 13 години

я пък мистър-сега кво?...да вярвам на жълтите издания или на моите очи и уши?Пък и мястото му да се обосновавам дали е тук?

23

мистър

преди 13 години

С кои лица, Господине? Дайте инфо, не загатвайте само, обосновете се. То така и баба знае да ги хвърля с голямата кошница. А не четете ли за голямата измама? Справка афера.бг примерно, а и на много други места вече. Няма кой да ви се хване на инсинуациите, *** болни ченгета. Въпросният човек от снимката, ако го познавахте, нямаше да пишете така. Лъжци нещастни!

22

1000

преди 13 години

Ясно е,че са погазени закони...но от коя страна?Сега да оправдаваме убийци ли?Нека и аз да бъда запознат с някои неща...по-точно,с някои от задържаните лица.Мадам,едва ли са невинни все пак,а и не виждам,защо трябва да ми бъде жал за убийци!

fallback