Мария Мургина. Снимка: БГНЕС
fallback

Бившият зам.-министър на финансите Георги Кадиев се е намесвал в работата на данъчните при конкретни ревизии на НАП.

Това разказа пред Софийския градски съд Людмила Елхова, която даде показания по делото срещу бившата директорка на агенцията Мария Мургина.

Елхова, която е била директор на Дирекция „Данъчна политика“ във финансовото министерство, описа случай, в който тогавашният зам.-министър е повикал в кабинета си трима служители на НАП.

След срещата двама от служителите споделили с нея, че Кадиев ги е разпитвал дали Мария Мургина им е оказвала натиск за ревизия на фирма „Плевен 99“.

Те отрекли да има такова нещо, а Кадиев им заявил, че са с „робска психика“. След това изготвил становище, че при ревизията е оказван натиск от страна на Мургина.

Oще по темата

По думите на Елхова в становището били намесени имената на двама министри от тогавашното правителство.

Според Елхова отношенията между Георги Кадиев и Мария Мургина са били обтегнати, а Кадиев е имал връзки на всички нива в приходната агенция.

„Случвало се е да се меси и да взима отношение по конкретни ревизии, което не му е работа“, коментира свидетелката.

Днес се проведоха и очни ставки между четири свидетелки по делото. Жените са били на среща в кабинета на Мургина преди четири години във връзка с информация за нередности при ревизия в Плевен.

Искането за очните ставки направи защитата, след като откри противоречия в показанията.

Мария Мургина е подсъдима за престъпления по служба и за подаване на декларация с невярно съдържание. Тя е обвинена и че е отправяла заплахи към тогавашната директорка на НАП-Силистра Милена Цолчовска, за да я принуди да подаде молба за напускане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

До: Марти

преди 13 години

Мургина - социалист? Марти:пак не си изпил хапчето си! Бягай в други форуми. Най-добре в някой порносайт.Там ще си по-компетентен!

36

марти

преди 13 години

Ами отговора е много ***-защото са...социалисти!!!

35

Президент на РъБъ

преди 13 години

Сега от БСП що не искат анкетна комисия да провери сигнала а ? Нали сме много принципни ???

fallback