Снимка: Булфото
fallback

Шест години при първоначален строг режим ще лежи в затвора 17-годишният Жулиен Петков, определи Окръжният съд в Пловдив.

Тийнейджърът бе признат за виновен в убийството на баща си Димитър Петков.

Зверството бе извършено на 12 юни тази година. Около 2 часа през нощта избухнал скандал в семейството, а родителят подгонил сина си с нож.

Решенито да убие баща си Жулиен взел час по-късно, призна самият той в съдебната зала.

Младежът умъртвил баща си, докато спи. Съдебномедицинската експертиза сочи, че по Димитър Петков са нанесени 39 удара с нож и 6 с тесла.

Когато бил бебе на 18 месеца, Жулиен бил изоставен от майка си. Оттогава бащата се грижел за него, но често повтарял, че ако го бил дал навремето в дом, нямало да води толкова труден живот.

Скандалите и побоищата били неотменна част от всекидневието в дома на Петкови, затова и Жулиен решил да убие 59-годишния си баща.

Прокурор Георги Димитров апелира за най-строга и висока присъда с мотива, че психиатричната експертиза на момчето сочи, че то няма психически отклонения.

Прокурорът подчерта още, че веднага след убийството Жулиен е прикрил следи, изградил си е алиби и е звънял на съседите да ги пита знаят ли къде е баща му.

След това отишъл при баба си и дядо си в хасковското село Татарево и там също имитирал паника. Когато се върнал с вуйчо си в Пловдив, съседите съобщили, че бащата е мъртъв.

В началото момчето отричало да е замесено в убийството, по-късно признало всичко и съдействало на органите на реда.

За такова престъпление законът предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, но при непълнолетни тя се редуцира от 5 до 12 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 13 години

1 час след скандала и 17 години след системен тормоз. Ако не знаеш какво е тормоз не се обаждай. Това е по-лошо от убийството. Това дете не е било виновно, че някакви *** са го направили и след това не са го искали.

36

Анонимен

преди 13 години

ТИ СИ ЕДНО ДОЛНОПРОБНО *** в МОМЕНТА !!!

35

Мимоза

преди 13 години

Р.S. Изобщо не се знае в този случай кой е жертвата и кой убиеца. Ужас! Да не дава Господ! Един случай, а колко жертви от него...трагедия.

fallback