Снимка: Булфото
fallback

След две години и половина зад решетките и два неуспешни опита да бъде предсрочно освободен Веселин Данов излиза от затвора.

Бившият общински съветник във Варна бе предсрочно условно освободен, след като Варненският окръжен съд уважи предложението на началника на затвора.

Данов изтърпяваше присъда за ръководене на престъпна група за наркотици, пране на пари от престъпна дейност (склоняване към проституция и трафик на хора), както и за изнудване.

Предложението е направено след оценка на риска и е съобразено с цялостното добро поведение и отношението на затворника към труда, се посочва в съобщение на варненския съд.

Бившият общински съветник е работил като домакин в затвора, не е допускал никакви нарушения, не е наказван, за което е получавал и домашен отпуск като награда.

Според комисията от затвора Веселин Данов е признавал вината си, съжалявал за извършените престъпления, а наказанието му е оказало нужното въздействие.

През 2009 г. общинският съветник беше осъден на 3 години затвор, след като се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата.

Oще по темата

Подсъдим бе и синът му Христо Данов, който поличи 1 година ефективна присъда, отново след споразумение.

Сега съдът го освобождава условно от изтърпяването на останалите 5 месеца и 11 дни с 6 месеца изпитателен срок.

Същевременно във Варненския окръжен съд се води дело срещу Веселин Данов и сина му – Христо, заведено по иск на Комисията „Кушлев“ на обща стойност 2 813 770 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

бивш затворник

преди 13 години

Знаех си, че в затвора хората стават хора....На разбрах от статията колко е хонорара на началника на затвора ...

84

Анонимен

преди 13 години

ЕИИИИИИ ЕГАТИ И АНОМАЛИИТЕ В ТАЗ *** БЪЛГАРСКА, ЕГАТИ И ПАРАДОКСА.

83

zhikan

преди 13 години

чух че един правел *** в пандиза да го пуснат по-рано,водело се общ.полезен труд!

fallback