Рашев и главната архитектка на общината Елена Абаджиева. Снимка: Булфото
fallback

Румен Рашев остава кмет на Велико Търново. Това стана факт, след като Апелативният съд отхвърли като "неоснователно и необосновано" искането на прокуратурата за отстраняване му от длъжност.

Така апелативните съдии потвърдиха становището на Окръжния съд, че няма данни Ръашев да попречи на разследването по делото, заведено срещу него.

Oще по темата

Рашев е обвинен в престъпление по служба. На 14 юли той бе привлечен като обвиняем, след като разследващите обявиха, че кметът е нарушил закона пет пъти, като без санкция на ОбС Велико Търново е променил предназначение на общински терен и е позволил върху него да бъде изграден осеметажен блок.

С това си действие той е облагодетелствал строителната фирма "Илстрой" и е ощетил общината с близо половин милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Хербарий

преди 13 години

не се казва пак, а отново!

10

az

преди 13 години

ami dokato si go izbirate dotogava

9

вътрешен комун

преди 13 години

Браво на Справедливия Български Съд. Да живее, другари, вечна дружба! После като дойдем на власт, ще ви се отблагодарим подобаващо. Тука даже Шефа каза, че има планове да се изгонят местните *** и да можете да си разпределите местенцето както ви се харесва, ама и според заслугите! Браво! Да живее Шефа! УРАААААААААААААААААААААААААААА

fallback