Снимка: БГНЕС
fallback

Софийският апелативен съд даде ход на делото за убийството на студента Андрей Монов в края на 2007 година в центъра на София.

Защитата на осъдения за убийството – австралиеца Джок Полфрийман, обжалва решението на СГС, който го осъди на 20 години затвор.

Полфрийман бе осъден да плати обезщетение на родителите на Монов в размер на 400 000 лева, както и 50 000 на Антоан Захариев, който пострада при инцидента.

Днешното дело е и по протест на прокуратурата, която иска доживотна присъда, а част от адвокатите на ищците са поискали доживотна присъда без право на замяна.

Съдът не прие искания на защитата на Полфрийман за повторно гледане на записа от охранителните камери на площад “Света Неделя”, както и повторно разглеждане на експертиза, която установява дали смъртта на студента е настъпила от намушкването с иззетия нож.

Oще по темата

Съдът обаче допусна да бъдат преразпитани пострадалият Антоан Захариев, свидетелят на инцидента Александър Донев, както и трима полицейски служители, участвали в задържането на Полфрийман.

Причината е новият НПК, който влезе в сила през май тази година и който задължава съда, ако има разминавания в показанията, дадени пред съдия и в досъдебното производство, да прочете по-старите показания на свидетелите.

Съдът поиска да се направи справка дали Александър Донев, който е в чужбина, се е връщал в страната и на какъв адрес може да бъде призован.

Следващото заседание по делото ще бъде на 11 ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

анонимен

преди 13 години

и аз искам такава присъда защото като хванат някой с пакетче наркотик му дават сумати год а за такива няма затвор но и на този ще му се размине както и на останалите нагли хамстери лихвари автоджамбази и пр пр

25

Анонимен

преди 13 години

Ами със сигурност,заслужава да му се размине.За разлика ,от Доган на пример.Този поне е имал кураж да се защити!Глезени дечица като поумрялия много, примери в София бол!.Обаче не е знаел на кой попада.Евала на момчето,че се е защитил.А ,ако утре вас ви нападне поредния разглезен гъзар,и иска да изнасили приятелката ви?А ДРУГАРИ МИШОЦИ?Ще имате ли куража да му се опрете?Не разбира се ,ви сте форумни глезлиовци.Никаде по света хората няма да остават един лайанр да се гарви с момиче,бях там!Мишки!

24

Анонимен

преди 13 години

И щото на Ставийски му се размина, трябва и на този ли да му се размине?

fallback