Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Военноапелативният съд върна делото за смъртта на Ангел Димитров – Чората, за събиране на нови доказателства, съобщиха от съда.

След като в края на май съдът определи, че ще се произнесе с присъдата до месец, днес стана ясно, че решението се отлага.

Процесът ще продължи през септември, за когато е насрочено поредното заседание по делото.

Oще по темата

Ангел Димитров почина на 10 ноември 2005 г. в центъра на Благоевград при задържането му в рамките на специализираната полицейска операция "Респект".

Първоначално от МВР твърдяха, че Чората е починал от инфаркт, но медицинска експертиза доказа, че смъртта му е настъпила вследствие на нанесените му удари.

Подсъдими за смъртта му са майор Мирослав Писов, капитан Иво Иванов, старши лейтенант Борис Механджийски, както и сержантите Георги Калинков и Янко Граховски.

Майор Писов вече бе осъден на 18 години лишаване от свобода, а останалите получиха по 16 години затвор. Делото обаче бе връщано няколко пъти от Върховния касационен съд за доразглеждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 13 години

Къде е Цецо да ревне че съда пуска убиици на свобода, защото тея пет *** не са нищо друго.... Чората може и да си го е заслужвал, но от 20 години насам в България милицията не решава кои е виновен, а съда само да чете присъдата.... Бил наркоман, с болно сърце.... и срещу тоя пратиха петима вълкодави... айде бе, а срещу здравите сигурно пращат цял отряд... Срещу дядовците берящи гъби стрелят на месо, но в *** махали пълнят гащите.. и от тея чакаме да ни пазят, е в Овча Купел се видя.

25

Анонимен

преди 13 години

Малее колко виновни са българските съдии само защото не искат да пуснат едни убийци на свобода. Абе имало един професор с различно становище, но той е опроверган. Хаха. И как ще ме убедиш, че той не е правия. Аз пък се съмнявам, че постановките на МВР и прокуратурата продължават.Ненапразно БГ е най-осъжданата държава в ЕС в съда в Страсбург за произвол на полицейски органи и отказ за образуване на производства от прокуратурата и МВР.Май и Елеонора си отиде от добър полицай,а??

24

Истината

преди 13 години

Делата трябва да не са секретни. Защо ли за това само подсъдимите по това дело призовават? В случая - по отношение на проф. Раданов може да се обсъжда само експертизата му - а тя е отхвърлена категорично от 7 български специалисти, също и от американския специалист по съдебна медицина. След тези становища не е приета и от съда. Но - СРАМ - съда каза - ама човека е починал поради което потвърждавам присъдите - Е, никой не се чуди на оценките за съдебната ни система.

fallback