Снимка: БГНЕС
fallback

Красимир Георгиев, по-известен като Красьо Черния, не се призна за виновен по обвинението за лъжесвидетелстване.

В Софийския районен съд днес беше насрочено предварителното изслушване по делото за лъжесвидетелстване срещу станалия печално известен като "кадровик" на съдебната власт.

Георгиев е обвинен за това, че е отрекъл пред прокурор от Софийската градска прокуратура да познава магистрати. От разпечатките на телефоните му обаче наяве излизат разговори с десетки съдии и прокурори, кандидатствали за ръководни постове в съдебната система.

Над 18 души вече бяха дисциплинарно наказани от Висшия съдебен съвет заради контактите си с Красьо, като трима бяха уволнени.

Красимир Георгиев отказа делото да се гледа по съкратената процедура, което означава, че в съдебните заседания ще бъдат изслушани всички, призовани за свидетели.

След заседанието, което продължи десетина минути, Красьо Черния каза пред журналисти, че не е излъгал за познанствата си с магистрати.

„Следете внимателно съдебните заседания, за да видите за какво точно съм лъжесвидетелствал, на кой въпрос съм излъгал, за какво става въпрос“.

Прокурорът по делото Даниела Александрова коментира, че този процес не е сложен откъм фактическа страна и начин на доказване.

От думите й стана ясно, че Красьо Черния не е разпитван от 24 юни миналата година, когато даваше показания по разследването за търговия с влияние. Телефонните разпечатки от това разследване са приложени по процеса за лъжесвидетелстване.

Oще по темата

Прокурор Александрова обясни, че на този разпит на Георгиев са задавани конкретни въпроси за познанствата му със съдии и прокурори, но без конкретни имена. Красимир Георгиев казал, че изобщо не познава магистрати.

Красьо Черния коментира и новото обвинение за укриване на данъци, което му беше повдигнато в понеделник (според прокуратурата от началото на 2006 до края на 2008 г. той е пропуснал да декларира доход, върху който трябва да плати близо 95 хиляди лева данъци).

„Няма укриване на данъци“, беше лаконичният отговор на обвиняемия.

Очаква се делото за лъжесвидетелстване да започне по същество на 30 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Мунчо

преди 13 години

Вероятно ще го съдят съдии назначени от него ;)) Баси държавата...

22

Анонимен

преди 13 години

тоя красьо къф е

21

до 21

преди 13 години

Работата на "ДАНЦ, МАНС и др. пазители на закона" завършва като папка на бюрата на същите тези съдии и прокурори, които са назначени от "Чернички" и "белички" хора с ланци. Даже като тръгнат пазлителите на закона прекалено много да работят, същите тези прокурори и съдии им дърпат ушичките... все в името на закона и човешките права, разбива се... Както показно дръпнаха ушите на БОП-а... 19-години затвор, как ти звучи а ? Айде работи де !!!

fallback