Снимка: БГНЕС

Свидетелка по делото за убийството на студента Стоян Балтов заяви, че полицията й е оказвала натиск във връзка с показанията й.

Софийският градски съд днес заседава по процеса за смъртта на студента след побой в края на 2008 година пред дискотека „Амнезия“ в Студентския град.

Подсъдими за жестокото убийство са Вили Георгиев, Светлозар Стоилов и Александър Данаилов.

Татяна Балканска, която даде показания като очевидец на инцидента, заяви пред съда, че Вили Георгиев не е участвал в побоя.

Прокуратурата обаче обяви, че има несъответствие в твърденията й – днешните показания се разминаваха с тези, които е дала в хода на досъдебното производство.

Тогава Татяна Балканска заяви, че когато е била разпитвана от полицаи в районното управление, близо два часа са я питали единствено за Георгиев.

Тя обясни, че първоначално е разказала, че той не е участвал в инцидента, но полицаите са искали да даде показания, че Вили Георгиев е ритал в главата момче, паднало на земята.

Татяна Балаканска разказа още, че друг от компанията на подсъдимите – Любо, е бил с окървавени ръце след боя.

Той казал, че някой му е разбил носа, но според показанията на свидетелката не е имал кръв по лицето и носът му не е изглеждал счупен.

Приятели и колеги на убития студент днес дойдоха в съдебната зала, за да изразят съпричастност към трагедията. Те издигнаха плакати с надписи: "Ние те помним, Стоян" и "Убийците на Стоян Балтов – осъдени".

Делото продължава с разпит на свидетели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase