fallback

Новият документален филм на водещата на "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR Милена Милотинова предстои да се излъчи в ефира на политематичната телевизия на 6 октомври. „Сърцето на другата България“, направен от журналиста по случай 30-годишнината на Агенцията за българите в чужбина (АБЧ), ще започне в 14:00 часа.

Филмът представя българската общност зад граница, пръсната навсякъде по света и работата на Агенцията с нея. В началото на филма става ясно, че българските неделни училища в чужбина са 400. Водещата на Bulgaria ON AIR споделя, че българите в чужбина милеят за страната ни и пазят българския дух, създават по собствена инициатива български неделни училища навсякъде по света. И докато вече българската държава финансира българските неделни училища, то фолклорните състави и певчески групи, отново създадени по инициатива на българските общности зад граница, които танцуват и пеят професионално и прославят българския фолклор  и музика в чужбина с многобройни участия, не получават никаква финансова помощ от България.

„Сърцето на другата България“ е разказ за дългата битка за финансирането на неделните училища, и започналата наскоро битка за финансирането на фолклорните състави и певческите групи зад граница.

Научете повече за работата на Агенцията за българите в чужбина (АБЧ) и как живее българското общество извън границите на страната – тази неделя, 6 октомври, в 14:00 часа по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 3 часа

Гастарбайтери у Испания - не плащат данъци у РъБъ :)))

2

Itso

преди 3 часа

Можеш да изкараш селянина от селото но не можеш да изкараш селото от селянина. От 20 години съм в чужбина и нито искам да се връщам в тази к00чина, нито искам децата ми да учат български език. Държавата, за която гласуват селяндypите в бегето направи така че да се срамувам да се нарека българин. Наложи се да си сменя името за да мога да работя и да живея нормално на запад.

1

Itso

преди 3 часа

Голяма излагация божкеее

fallback