Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Един от най-прочутите криминални романи на Агата Кристи "Десет малки негърчета" се появява екранизиран от Крейг Вивейрос в мини сериала "И тогава не остана никой".

Сюжетът ни отвежда на самотен остров, където седем души, непознати един за друг, се озовават по покана на мистериозните домакини - господин и госпожа Оуен. Новите обитатели на пустия дом забелязват десетте статуетки на масата - точно толкова, колкото са и самите те с прислугата.

Огромното имение е единствената сграда в тайнствения остров, напълно отдалечен от цивилизацията. Всяка вечер гостите се събират на голямата маса в трапезарията, отрупана от блюда, но същевременно стават с един по-малко, както намалява и броя на фигурките, оставени явно от домакините.

Вивейрос майсторски поддържа напрежението, крепящо се на несигурните отношения на присъстващите, на нарастващата тревога у всеки от тях, на подозрението, което изпитват един към друг.

Липсата на всякакво доверие и спокойствие променя и техните реакции. Оказва се, че всеки крие тайна и може би съвсем не случайно се намират точно на това място заедно.

Нотките на страх  достигат своя връх покрай чувството за неизбежност, невъзможност да се промени хода на случващото се и предизвестената смърт, която като че ли се очаква да достигне всички.

В ролите ще видим известни актьори, познати добре в киното като Сам Нийл ("Джурасик парк"), Ейдън Търнър ("Хобит" и "Полдарк"), Миранда Ричардсън (Хари Потър), Чарлс Денс ("Игра на тронове") и други.

Гледайте на 12 и 13 ноември от 22.00 часа  двете серии на "И тогава не остана никой" по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Роза

преди 1 година

Филма може да е добър,но нищо не може да замени книгата-живото слово на гениалната дама -Агата Кристи!

5

Анонимен

преди 1 година

До ИСТОРИЯ, и от съня на някаква госпожа трябва да си вадим изводи че това е истина, така ли? Понеже спя на включен телевизор, много пъти съм се усещал че сънувам нещо свързано с това което върви по телевизора в момента! Съвсем нормална реакция на човешкия мозък, и няма нужда от свръхестествени измислици по темата

4

Анонимен

преди 1 година

Филма е много добър, но само за последната година май го давате поне за трети път! Вместо това, може да пуснете филми и по другите романи на Агата Кристи! Почти всички са екранизирани! Иначе, който не го е гледал и не е чел романа, силно го препоръчвам

fallback