Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Привлекателна, но мистериозна покана събира седем, непознати един за друг на самотен остров. Домакините също са почти анонимни - някои си господин и госпожа Оуен, които така и не се показват на "скъпите" си гости.

Историята разказва Крейг Вивейрос в минисериала "И тогава не остана никой" - екранизация по най-продавания роман на Агата Кристи "Десет малки негърчета".

Мястото е красиво, самотно. Обитателите имат възможност да се наслаждават на вятъра, вълните и да отдъхнат на спокойствие на отдалечения остров, но в същото време подозрението, че не всичко е съвсем спокойно, се появяват още в началото на почивката им.

Подозренията възникват при въпросите останали без отговор: къде са домакините, защо всички са на това място и какво правят 10-те фигурки в кухнята.

Отговорът на последното се появява твърде бързо, но и страховито. Броят им е колкото обитателите на острова, а с внезапната смърт на всеки от тях, намаляват и самите фигурки.

Вивейрос проследява как подозрението става водещо чувство сред останалите живи, както и засилва напрежението с усещането за неизбежност. Сякаш е невъзможно персонажите да се измъкнат от съдбата си и този остров ще остане последния им пристан.

На пръв поглед причина няма, всички са невинни, но постепенно героите стават по-откровени и като че ли отговорите се появят.

Агата Кристи майсторски описва злокобното усещане за очакваната смърт като личните отношения взимат превес пред криминалните елементи. В същото време особен привкус за горчивината и страха придава детската мелодия, подсказваща за поредното убийство, което ще сполети някой от присъстващите.

Чудесна актьорска игра на Сам Нийл ("Джурасик парк"), Ейдън Търнър ("Хобит" и "Полдарк"), Миранда Ричардсън (Хари Потър), Чарлс Денс ("Игра на тронове") и други.

Гледайте "И тогава не остана никой" на 30 юли и 31 юли от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Роза

преди 1 година

Голямата и неповторима Агата Кристи!Никакъв филм не може да пресъздаде нейния талант!

4

Анонимен

преди 1 година

Този филм го дават през 2 месеца по тази телевизия и всеки път го рекламират тук.

3

Анонимен

преди 1 година

Тоест, Десет малки негърчета

fallback