Снимка: Умно село

Един от най-популярните и обичани български актьори Васил Михайлов празнува своя рожден ден на 6 април. По този повод Bulgaria ON AIR ще излъчи епизод от документалната поредица „Умно село” тази неделя, 3 април, от 19:30 часа, чието заглавие отпраща към емблемата на неговата кариера - капитан Петко войвода от любимия на няколко поколения български зрители едноименен телевизионен сериал.

Заглавието „Възгледите на един войвода” деликатно подвежда, тъй като пред камерата на „Умно село” героят е „слязъл от коня” и споделя съкровените си мисли пред едно дете - съвсем младата тогава Мила Люцканова. Двамата си партнират в един несекващ разговор за злото и доброто, търсят смисъла на битието в знаците, пратени от Духа и  влизат в артистични образи. Пред сборния образ на Жената се разкрива Мъжът – едновременно силен и нежен, устойчив и уязвим.

Топъл, човеколюбив, забавен, с чувство за хумор – филмът е нетрадиционен портрет на един от най-достойните представители на артистичната професия, на човека, роден лидер, от когото обществото е свикнало да очаква само героични дела. Затова и тежко прозвучава от неговите уста присъдата над нашето време: „Мъже много, войводи няма!”.

Не пропускайте епизода „Възгледите на един войвода” от поредицата „Умно село“ – на 3 април, от 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase