Снимка: Epic Drama

Общ преглед
Отново в драматичните събития на детективите ни отвежда и осмият, може би последен сезон на сериала "Ендевър".

В света на детективите ни отвежда осмият, може би последен сезон на сериала "Ендевър", който може да гледаме от 7 февруари по Epic Drama.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/televizia/2022/02/04/v-sveta-na-detektivite-s-endevyr-5-fakta-za-seriala.519268

 

Може да проследим случващото се по Epic Drama всеки понеделник в 22:00 с повторение в четвъртък в 22:00 и в петък в 19:00.

Действието ни връща към 1971 г. Героите все още се опитват да се съвземат след събитията от изминалата година. Борбата на Ендевър с вътрешните му демони достига връхната си точка, изострена от изгубената любов и от вината, тежаща на съвестта му; междувременно екипът се озовава в разгара на събитията и се сблъсква със заплахи от ИРА, с нападения над таксиметрови шофьори, с нудисти, а даже и с един толкова особен случай, че сякаш екипът се намира на снимачната площадка на филм на ужасите...

Преди годината да приключи, отношенията между Ендевър и Търздей се обтягат допълнително, когато Търсдей намира доказателство, че поради проблемите си Ендевър е пропуснал основна улика за конкретен случай, но когато Ендевър попада в отчаяна ситуация, Търздей се надпреварва с времето, за да го спаси. А в главната роля влиза Шон Евънс.

Къде ни отвеждат новите епизоди на Ендевър?

Виолета почина в края на последната серия, което беше в навечерието на Нова година през 1971 г. Тази нова серия започва два месеца по-късно и Морз страда, пиейки. Всъщност проблемът с напитките е само проява на нещо друго, не е само алкохолът. Това е всичко. Предизвикателството винаги е да се опитаме да пренесем Ендевър на ново място, но без да го променяме напълно от това, което сме правили преди.
 
А какво става с Ендевър и Джоан?

Ако погледнете хода на събитията, когато Джоан беше в момент на нужда преди няколко години, тя отиде при Ендевър. Той й даде малко пари и я помоли да се омъжи за него. Тя не се съгласи или не го взе на сериозно, а беше и неподходящ момент. После Джоан си тръгна. Сега в новите епизоди, след като се представи като така уязвим в предишния сезон, той вече не желае да е толкова отворен за чувствата си. Направил си е защита. Джоан е виждала Ендевър в най-лошата му светлина и то няколко пъти. Балансът идва с компромиса между детективската история и всички онези красиви и очарователни елементи на човешкия характер.
.
Общува ли повече в този сезон Джим Стрейндж със семейството на Търздей?

Това е интересно развитие. Търздей не е в оригиналните книги, защото този герой е създаден от нашия сценарист Ръсел Луис. Но Стрейндж е в книгите. Ще бъде интересно да видим как ще се развие ситуацията със Стрейндж и Джоан и със Стрейндж и Търздей по отношение на останалите епизоди, които ни остават.
Има разминаване между Търздей и Ендевър, неизбежно според мен.
 
Как бихте описали сегашните отношения между Морз и Търздей?

Търздей беше с Морз, когато Виолета почина в края на миналия сезон. В началото на този се усеща да има повече безпокойство. Търздей може да го потуши, но той вижда, че Морз не се появява навреме, а когато все пак го прави, не се представя много добре. Нещата помежду им се разминават. Ръсел Луис наистина свърши страхотна работа със сценария. Характерите на персонажите са доста сложни. Хората искат да поставят етикети, за да си обяснят ситуациите, но не е възможно. Едно от предимствата на това да можеш да създадеш история в дълъг формат като този, е  че когато се връщаме към нещо от година на година, е да покажем случващото се по много фин начин. Това е било намерението на целия екип.

Вие режисирате първия епизод. Какви предизвикателства ви поставиха Covid ограниченията?

Това, което бих казал, е, че нашето намерение беше да не направим най-доброто нещо под ограниченията на Covid, а всъщност да поставим точката на най-доброто. За да постигнем това, имахме малко по-дълъг подготвителен период. Всички наистина се събраха и бяхме заедно по време на създаването му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар