Девет години след като изгубихме „българския Чаплин”, филмът "Фалшив герой" от документалната поредица „Умно село“, който Bulgaria ON AIR ще излъчи тази неделя, 13 февруари, от 19:30 часа, ще срещне зрителите с незабравимия Тодор Колев. Цели трима свои безсмъртни герои съживява актьорът пред камерата на „Умно село”. Съблича балтона на Топузов от „Човекоядката”, за да нахлузи пижамата на Цеко от „Кълбовидна мълния”, а нея на свой ред сменя с костюма на Манго с цигулката.

"Толкова ефимерно, толкова мимолетно е това, с което се занимавам, че е смешно да се взимам за герой. Ето това мога да бъда само: фалшив герой...", споделя актьорът съвсем не на шега.

Малко тъжен, ироничен, елегантно хаплив в определенията си – такъв се разкрива в изповедта си пред камерата на поредицата любимият на поколения комик от сцената и екрана.

"Чарли Чаплин споделя с горчивина как човек преди да се научи да лети, първо му отрязват крилата. Аз пък си казах - да ме извини Чарли! - че може би така е по-добре. А ако ти имаш достатъчно сили, и с по-малко останала перушина, и с малко резнато крило - пак ще намериш своя път, някаква пътека. Макар и залитайки малко на една страна, като моя герой Манго. Абе животът е един голям майтап!", споделя обичаният актьор.

Не пропускайте интригуващия епизод от документалната поредица „Умно село“, озаглавен „Фалшив герой“,  и си спомнете за човека с уникален тембър с марка "Тодор Колев" – на 13 февруари, от 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase