Снимка: Bulgaria ON AIR

По повод рождения ден на големия български живописец Греди Асса тази неделя, 23 януари, от 19:30 часа, Bulgaria ON AIR ще излъчи епизод от документалната поредица „Умно село“ с тази многолика и артистична личност в главната роля.

Картините му са само повод, отправна точка, за потапяне в безбрежно море от асоциативни връзки. За едно неповторимо пътешествие от малката плевенска улица и сочно зеленото на джанката до шареното на Кабо де Лука и синьото на Мексиканския залив. От ветровитото Сохо до протяжните улички на Лисабон. От отворените небеса на Версай до приземията на Сеул.

Един от най-продуктивните майстори на съвременната ни живопис е гражданин на света, но е готов да пристъпи и към „друго земно кълбо”.

В едноименния епизод от поредицата „Умно село” камерата е огледало за същинския Греди, който буквално заразява с енергията и чувството си за хумор; с актьорски умения и жонглиране с различни културни пластове. И доставя на зрителите една пълна палитра от интензивни емоции и състояния на ума.

Не пропускайте да видите невероятните превъплъщения на най-добрия актьор сред художниците в различни роли - от Чаплин, до... Греди Асса! В „Умно село“ тази неделя, 23 януари, от 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Коментари Напиши коментар

8

целта на занятието

преди 3 месеца

До Танчо Стоянов Бъди спокоен,и те ти се радват!

7

Анонимен

преди 3 месеца

Те си се пласират сами. И да са тотално некадърни плеядата им критици и медийни собственици ги представят като някакви мега гении. Ако сте обаче български творец сте безимен, техните им критици ти се надсмиват, реално си никой. А на този му давайте еднопосочен билет и да се измита към друга Земя или направо накъдето му видят очите. Не искам децата ми да гледат подобни културтрегери и инфраструктурата им.

6

Анонимен

преди 3 месеца

Страшен некaдърник, обаче кука и от онзи етнос.