Дни след като световните медии съобщиха, че основателят на WikiLeaks Джулиан Асанж е получил инсулт в затвора и британският съд разреши екстрадицията му в САЩ, специален обзор и коментар за Bloomberg TV Bulgaria от Съединените щати ще направи професор Питър Гресте - професор по журналистика и комуникации към Университета в Куинсланд. Той е и дългогодишен кореспондент в Близкия Изток и основател на Алианса за журналистическа свобода и ще участва в предаването „В развитие“ този понеделник, на 20 декември, от 12:00 часа.

Заслужава ли Асандж правораздаване в САЩ, трябва ли да бъде върнат в Австралия и фактор ли е в любовния триъгълник AUCUS – коментар по тези и още теми очаквайте в рамките на участието на проф. Гресте пред водещия на предаването Делян Петришки.

Проф. Гресте е световно признат журналист и дългогодишен чуждестранен кореспондент. Работил е 25 години за BBC, Reuters и Al Jazeera, като е докладвал директно от фронтовата линия в Афганистан, Латинска Америка, Африка и Близкия изток. Самият той влезе в новинарския поток, когато той и двама от колегите му бяха арестувани в Кайро и бяха обвинени в терористични престъпления. В писма, пренесени контрабандно от затвора, проф. Гресто описва арестите като атака срещу свободата на медиите. Писмата помогнаха за стартирането на глобална кампания, която в крайна сметка ги освободи след повече от 400 дни в затвора.


Какъв е коментарът на проф. Гресте по една от най-коментираните световни теми за последните години – гледайте този понеделник, на 20 декември, от 12:00 часа в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase