Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Вкусът на смъртта е горчив, особено ако е предизвестен. Това разкрива режисьорът Крейг Вивейрос в минисериала  "И тогава не остана никой" - екранизация по най-продавания роман на Агата Кристи "Десет малки негърчета".

Сюжетът е добре познат на любителите на мистерии.  Седем души, които привидно нямат нищо общо помежду си се озовават случайно на самотен остров. Поканата идва от мистериозните домакини господин и госпожа Оуен. Обитателите на прекрасно имение, отдалечено от обществото може да донесе приятни емоции с идея за отдих и спокойствие, но се оказва, че красивото място може да се превърне в последен пристан на обитателите.

Всекидневно се сервира по едно убийство, което стряска живите и отключва куп възможности за въпроса, кой е убиецът. Покрай подозренията, които всеки получава, се изнизват дълбоко притаени тайни и вини и като че ли  да попаднеш точно на това място не е съвпадение.

Агата Кристи е добър познавач на човешката душа, а престъпленията са само привидната главна сюжетна линия в творбите й, зад която бълбукат човешките емоции, показателни за обществото. Вивейрос се улавя смело за  таланта на писателката и се придържа стриктно към написаното в романа.

Режисьорът прецизно улавя атмосферата на прикрит страх, отчаяние, паника. Заиграва се с невинни детски песни и фигурки, превръщайки ги в ясен и зловещ знак за скорошна смърт.

Постепенно описва трансформация на просторния остров, оказал се капан и символ на безизходица. Разкаянието е закъсняло, последствията застигат всеки заслужил съдбата си.

Майсторско актьорско изпълнение на добре познати актьори като Сам Нийл ("Джурасик парк"), Ейдън Търнър ("Хобит" и "Полдарк"), Миранда Ричардсън (Хари Потър), Чарлс Денс ("Игра на тронове") и други.

Динамичен, напрегнат, сериалът притежава всички компоненти на жанра, напластени от ярко изразени отношения между персонажите, за които нищо не е спестено.

Гледайте двете части на "И тогава не остана никой" на 29-и и 30-и май от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

10 малки дузпички

преди 2 години

И без това мачът с десетте малки не гър чета снощи беше скучен.

4

Иван Иванов

преди 2 години

Може да е като 12, ама едва ли.

3

Анонимен

преди 2 години

Тогава имало ли е слънчеви очила?

fallback