Отравяне или масивен инфаркт е причина за мистериозната смърт на цар Борис Трети Обединител и какви са съветската, английската и италианската версии за неговата кончина? Отговорите на този и още интересни исторически въпроси ще бъдат на фокус в предстоящото издание на "Операция История" на 13 септември, от 16:30 часа, по Bulgaria ON AIR.
 
Специален гост в студиото ще бъде журналистът от вестник "Труд" Росен Тахов. 
 
В неделния следобед специалистът и водещият Росен Петров ще разговарят за различните предположения около неясната гибел на българския цар, която вече 77 години продължава да поражда спорове.
 
Предаването „Операция история“ ще продължи с любопитна дискусия, свързана с някои от най-загадъчните конспиративни теории, познати на България и на света. Интересни подробности и малко известни факти около удара по кулите близнаци в Ню Йорк на 11 септември ще сподели психологът Еленко Ангелов. Специалистът ще говори и по темата за това кои са скритите символи в българските банкноти и тяхното значение.
 
Тези и още интересни теми и коментари очаквайте в историческото предаване „Операция история“ по Bulgaria ON AIR - тази неделя, 13 септември, от 16:30 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase