Снимка: БНТ

След кончината на легендата на българското кино Стефан Данаилов, БНТ променя програмата си. В негова памет тази вечер ще бъдат излъчени три филма с негово участие.

Програмата започва от 19.00 часа с "Морето". Филмът на режисьоръ Петър Донев ни запознава с Жана (Северина Тенева) и Тони (Стефан Данаилов). Двамата се запознават на морето, карат спортна кола, но на сутринта разбират, че е прегазен човек. Кой е виновният и как тяхното пътуване променя посоката си...

Още по темата
Следващият филм със Стефан Данаилов започва в 21.00 часа. В "Дами канят" на Иван Андонов, актьорът влиза в ролята на изкусителен инструктор, който омайва жените, които обучава.

Именно от там са и репликите, останали в историята на българското кино: "Знаеш ли, че имаш страшни очи?", "Телефонирва ли някой?" "Вземи ме, лодкарьо, на своята ладия лека." "Ми говорителките, не ги ли видиш какви са чуми в главите, една свястна фризьорка нямат." "Когато говориш с мене, ще мълчиш!", "Айде бе, душа, к'во стана?", "На доктор всичко се показва, а на съпруг нищо не се казва" "Внимавай, Екиме, тя е като Бермудския триъгълник - много гемии са потънали там... Още в гимназията разведе двама учители - един физик и един по трудово обучение."

Програмата по БНТ продължава с документален филм за Стефан Данаилов, който може да гледаме от 22.30 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase