Снимка: Личен архив

Всеки ден те ни информират от малкия екран за най-важните новини. Какво коства на репортерите на Bulgaria ON AIR да покажат различните гледни точки? Какви са журналистите извън екрана? Az-jenata.bg реши да потърси отговори на тези и още въпроси, и да насочи прожекторите към личните истории на репортерите.

Благой Цицелков е само на 26 години, но вече е посетил 50 държави. Заради страстта, с която говори за пътешествията и работата си, Благой може да бъде определен като журналист по призвание и пътешественик по душа. Любовта към двете е наследствена.

"Майка ми работеше в седмичник, който излизаше в четвъртък, и всяка сряда се прибираше с току-що отпечатани вестници. Баща ми работеше като главен редактор в друг вестник, който се печаташе в събота. Вкъщи постоянно миришеше на хартия. Исках да стана художник, 10 години се занимавах с иконопис, учех в училище с профил "Графичен дизайн". Но в същото време виждах колко плюсове дава журналистиката и започнах да се увличам от това, че журналистите откриват детайли, които остават скрити за повечето хора", разказва Благой.

Страстта към пътуванията журналистът наследява от дядо си, който бил треньор на националния отбор по лека атлетика, работил с едни от най-големите имена в спорта, сред които Стефка Костадинова.

Вижте цялото интервю с Благой в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase