Поправките за неизбежната отбрана са съобразени с решението на КС! Този закон е с различна философия от онзи през 1997-а, в който  текстовете бяха противоконституционни. Това заяви в предаването "Опорни хора" зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

Предложението ни е изключително добре съобразено с решението на съда. Колкото по-разширен е обхватът на неизбежната отбрана, толкова по-малко битова престъпност ще имаме, смята Веселинов.

В предаването ще гостува и лидерът на СДС Румен Христов, който ще коментира словесната битка между премиера Борисов и президента Радев.

"Скандалите, на които ставаме свидетели са дело на реваншизъм! ГЕРБ действа правилно с исканите оставки и те до голяма степен успокояват обществото. Аз питам, защо същото не се случва и в другите партии, когато има съмнения за злоупотреби. Президентът Румен Радев не е равноотдалечен от всички партии. Това се вижда с просто око. Това споразумение с ГЕРБ би прераснало в коалиция в някои райони на местните избори", коментира Христов.

На финала д-р Стойчо Кацаров - предесдател на центъра за защита правата в здравеопазването, ще коментира основателни ли са протестите на педиатрите.

Гледайте "Опорни хора" днес от 19:00 часа в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase