Снимка: bgonair.bg
fallback

След 4-годишна пауза Росен Петров се завръща на екран като водещ на историческото предаване "Операция: История" по Bulgaria ON AIR. То ще бъде излъчвано всяка неделя от 16:30 ч.

"Винаги когато съм на живо дланите се изпотяват, сърцебиене... Нормално е човек да се притеснява", призна той в предаването "Денят ON AIR".

В контекста на днeшния Разпети петък Петров посочи, че България в своята история е била разпъвана многократно. България е извървяла много трънлив път, за да постигне своето обединение, посочи той.

"Толкова кръв и мъка лежи между балканските народи и не можем да го преодолеем. На Балканите всеки се бори да е велик. При толкова величия къде е Велика България, къде е Велика Сърбия, къде е Велика Гърция?", каза още Росен Петров.

Според него сами сме унищожили елита на страната ни, а най-умните и храбри българи са отивали на фронта. Първата световна война е най-голямата касапница, подчерта той и разказа интересна история за нелепата смърт на Димчо Дебелянов.

"Бих искал да разбия някои митове", посочи Росен Петров, запитан за идеята на новото предаване. И даде пример с Византийската империя, каквато по думите му никога не е имало.

"Това е научен термин. Имало е Източна Римска империя. България е воювала не с византийци, а с римляни", отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Зрител

преди 6 години

Еми гледах предаването. Много интересно и на моменти емоционално. Много добър водещ. Разбирачи много гледам тук, ама Росен си е сила в телевизията.

43

БТВ

преди 6 години

До АнонименРосен е далеч от болшевизма. За мен разказва историята доста обективно. Спомням си как преди години направи едно потресаващо предаване за убийствата на червената терористка Гръбчева. Операция Слава, която правеше по БТВ беше от любимите ми неща. Общо взето я посвещаваше на военната ни история.

42

Анонимен

преди 6 години

С болшевишки убеждения ли е този човек?

fallback