Снимка: bgonair.bg
fallback

Тази неделя първата ромска актриса, завършила НАТФИЗ, Наталия Цекова е гост в "Провокативно" по Bulgaria ON AIR.

Освен че разказа за пътя си като актриса, тя остро коментира проблема трябва ли да се дават стипендии за успех на ромските деца в училище.

"Ясно е, че ние сме един беден народ. И не знам защо трябва да си вадим очите за това, че някой дал повече на един, на друг - не толкова. Аз съм убедена и заявявам най-отговорно, че това е абсолютно политическо... И ставам бясна от това! Не може да се шуми за ромското общество точно малко преди избори или малко преди нещо да се случи. Защото е много изгодно да не чуем какво е свършил Бойко Борисов или Цветан Цветанов. И е много любопитно, че в този момент излизат едни пари за едни роми. Няма ощетени, има излъгани, има излъган български народ. И за жалост някой хвърля половин филия хляб и ние се чудим как да се избием за това", каза тя.

По думите й никой не иска да поглежда какъв е броят на наистина образованите роми в България.

"Какъв е броят на семействата, които се борят, работят активно в тази страна, изкарват пенсиите, плащат данъците си? Никой не се интересува от тези факти. Много е интересно, че сега някакви пари ще бъдат раздадени, някакви стотинки ще бъдат раздадени, които трябва да отбележа, че дори не идват от България", аргументира се още тя.

Цялото интервю с актрисата Наталия Цекова гледайте в "Провокативно" – неделя от 10:30 по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Активист на БКП

преди 7 години

Не са жълти стотинки -само Десетилетието на ромското включване струваше 5 000 000 000 000/ пет милиарда/ $....

49

Анонимен

преди 7 години

"...някакви стотинки ще бъдат раздадени"Хич не са стотинки, отделно че от 25 години на това *** племе се раздава и налива, но не виждам някаква полза за обществото от това.Нито са си изучили децата, нито са се квалифицирали.Напротив, само проблеми създават и само претенции имат.Докато не се спрат всякакви плащания на калпак, няма да се подобри положението.Ще продължават да се плодят и да претендират, че всички са им длъжни.

48

Анонимен

преди 7 години

Докато българският народ гласува на балотаж, т.нар. роми гласуваха за "голотаж". Няма какво повече да се добави...

fallback