Снимка: BBC
fallback

Той не може да оправи личния си живот, но знае как да залавя престъпници. А именно, защото умее да мисли като тях. 

"Инспектор Валандер" и криминалните случаи, които разследва, може да гледаме от 16 май от 20.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Главната роля на поредицата на BBC е поверена на Кенет Брана. А сериалът по романите на Хенинг Манкел ни вмъкват в мрачна Швеция, по чиито улици престъпленията не спират да се случват.

Курт Валандер има проблеми с алкохола, обича нездравословните храни и притежава още куп недостатъци, които слагат край на брака му с Мона и развалят отношенията с дъщеря му Линда. Затова пък героят има невероятен усет към разкриването на сериозни престъпления, въвличащи го в политически казуси, имиграция, контрабанда, проституция и наркотици.

Самият Брана споделя пред The Guardian, че е бил омагьосан от цялостния пейзаж, изпълнен с мрак, внушаващ безнадежност, докато е чел книгите на Манкел за първи път.

Писателят пък разказва, че откакто е "разболял" Валандер от диабет, продажбите на романите му рязко скочили. Причината според него, се криела във факта, че хората се наслаждават да наблюдават персонажи, водещи труден начин на живот.

Валандер е меланхолик, обсебен от идеята да залавя престъпници а Брана смята, че е бил избран да изпълни ролята на Валандер, защото го е усетил като човек с невероятна чувствителност, почти болезнена. Толкова, че симпатизира на жертвите на престъплението.

"Всичко, което го е направило добър полицай, го превръща и в ужасен човек" - отбелязва Брана и допълва, че Хенинг му е казал: "Не разпознах шведа в теб, но разпознах Валандер".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 7 години

Аз пък ще ви кажа как свършва сериалът - разболява се от Алцхаймер и така приключва кариерата му. Наследствено като баща му. Междувременно дъщеря му се омъжва и му ражда внук, което страшно много го развълнува. Това като сюжет само, нали.Страшен сериал, страхотни природни картини от Швеция, които са главен герой за внушаване на идея и усещане. Заслужава си гледането!Само не мога да разбера рекламата за БГонЕър. Даваха го отдавна по някакви филмови канали в България. Изгледах обаче по ZDF!

2

Анонимен

преди 7 години

Гледам онлайн.Една телевизия дава всяка вечер мухлясъл филм от детството ми-*** -"Фанфан-лалето".Всички телевизии дават едни и същи филми, тази, която цитирате , дава един филм сто пъти от началото на годината със Скарлет Йохансон.Ужасът настъпва в събота и неделя, когато вадят примитивни *** американски филми от преди 40 години и коледни.Този филм не ще го гледам, вече ще е за 7- ми път.Един филм не е хубав, ако е толкова дълъг, а героят му-безсловесен писюр.

1

Анонимен

преди 7 години

Ама ние искаме само турски сериали...

fallback