Аврам остана на почетното трето място. Снимка: bTV
fallback

Първият сезон на кулинарната надпревара MasterChef върви към своя финал. За голямата награда от 100 000 лева и титлата първи MasterChef на България ще се борят Елена и Симеон.

Аврам, Симеон и Елена вчера представиха ястия, които да бъдат като тяхно огледало, да притежават характер, облик и вкус, които се помнят.

Аврам заложи на патица с портокалови зеленчуци, Елена приготви киш "Лорен" с крем от авокадо, а Симеон представи чиния с равиоли "Суго неро" с лаврак и хайвер. Именно неговото ястие получи най-много похвали от журито.

В последният тест за креативност, който трябваше да определи кой ще свали престилката завинаги, тримата хоби готвачи трябваше да приготвят агнешки котлети, говеждо бонфиле и кралски скариди.

Полуфиналистите получиха похвали за приготвянето на основния продукт, но гарнитурите им получиха серия от критики. Самите те си признаха, че са си повярвали повече отколкото трябва. Все пак скаридите на Елена и говеждото на Симеон ги прати на големия финал във вторник, 2 септември. Един от тях ще сбъдне мечтата си и ще си тръгне със 100 000 лева.

За Аврам останаха сълзите, достойното представяне и похвалите, които получи от шеф Ангелов, шеф Токев и шеф Михалчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

тайна

преди 8 години

На кой СЕПТЕМВРИ Е ФИНАЛА,че нещо не разбрах?

30

lawyer

преди 8 години

Въпрос - Хотелът в Огняново не е ли построен преди няколко години? Защо тогава по мярка 312 по одобрен проект по ПРСР към декември 2014 год. за ЕТ "Елена Петрелийска" е предвидена сума в размер на 391 160,00 лв.? Уточнявам, че ЕТ "ЕЛЕНА ПЕТРЕЛИЙСКА" е собственост на ЕЛЕНА АЛЕКСАНДРОВА ПЕТРЕЛИЙСКА със седалище и управление - област Благоевград, община Гърмен, с. Огняново. Парите са предвидени за "Изграждане на семеен хотел в село Огняново". Нов хотел? Ако е така, то тези близо 400 00 лв. са доста

29

Юри

преди 8 години

И аз сьм за Симеон ,дано отпадне Елена, много неприятна ми е!

fallback