Боян се нареди на четвърто място в кулинарната надпревара. Снимка: bTV
fallback

Боян, който преди дни стана баща, не успя да осъществи мечтата си да стане първият победител в българското издание на MasterChef.

Заедно с Елена, Симеон и Аврам той се впусна в поредното кулинарно предизвикателство. Под специалната кутия журито бе подготвило екзотика и малко хазарт. В чиниите си те получиха опашка от крокодил и стекове от кенгуру, бизон и газела, което предизвика нервен смях. Най-честият въпрос бе "Как се готви това?". Шеф Ангелов ги предупреди, че тези меса струват над 100 лева и не трябва да се похабяват.

Хазартната нотка се изрази в томбола, която да реши кой какво да приготвя. Боян се сдоби със стек от кенгуру, Аврам със стек от бизон, Елена трябваше да приготви желания от него крокодил, а за Симеон остана стек от газела. Журито заяви, че ще оценява предимно приготовлението на екзотичните меса, а гарнитурата трябваше само да завърши ястията.

Аврам се справи блестящо с бизонското, Боян получи забележка, че не всеки е суровоядец, Симеон също получи ласкави оценки за стека от газела. Чинията с крокодила на Елена бе отново бе оценена високо, но в крайна сметка изборът на продукти за теста за креативност бе поверен на най-добрия в тази надпревара - Аврам.

Темата на теста бе "три в едно", а Аврам избра телешки котлети с гъби и къри пред патешко магре с лук и джинджифил и свински ребра с моркови и карамфил.

и четиримата готвачи преживяха тежки моменти, Елена стигна дори до сълзи след като разбра, че готви соса си с оризов оцет, а не с вино. ВБоян бе доволен от избора, но в крайна сметка именно неговата чиния бе оценена най-ниско.

Той свали престилката завинаги на крачка от призовата тройка и преди полуфинала тази вечер. В битката за 100 000 лева останаха Елена, Симеон и Аврам.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Маловажен

преди 8 години

До ясна работаПрав си, но само донякъде. Симеон е един истински боец, забеляза ли как през цялото предаване неговата увереност имаше ГРАНИЦИ. Всички се прехвалваха и не спряха да си угаждат на егото... За мен това е един достоен готвач, достоен победител! Със своята скромност, борбеност, решителност, хъс и добро сърце, този човек заслужава да спечели призванието Master chef, жалко че много малко хора забелязват неговият талант

49

Йонка

преди 8 години

"Оцетен сос'' може да стане нарицателно за ''Нагласена работа'' !!!

48

:)

преди 8 години

До liliaдали?

fallback