Финалистите бяха стресирани с живи зайчета под кутиите на MasterChef. Снимка: bTV
fallback

Стефан свали престилката в MasterChef, след като се провали със сръбската кухня. По новите правила всеки ден от финалната седмица ще се гони един състезател, а варненецът стана първия, който се прости с мечтата за голямата награда от 100 000 лева.

Петимата оцелели готвачи бяха стресирани още в началото на шоуто, когато под традиционните кутии откриха живи зайци. Журито директно им заяви, че трябва да заколят животните и да ги приготвят, което потресе всички, а Боян бе готов доброволно да си свали престилката. Стефан пък бе започнал да точи ножовете си, готова за заколението бе и Елена, макар да и тя да бе изпаднала в ступор.

В крайна сметка всички трябваше да приготвят заек, но задачата бе със зайци в готов за печката вид. И петимата се справиха отлично с кутията на MasterChef, но трите ястия, които бяха избрани за опит от журито бяха тези на Симеон, Аврам и Елена. В крайна сметка за №1 бе избрана чинията на Аврам, който получи възможността да избере каква да бъде темата за теста за креативност.

От съседските ястия - плескавица, имамбаялдъ и скариди саганаки, Аврам се спря на сръбския специалитет. Най-доволен от избора му бе Боян, който реши да излезе от стилистиката на балканското и го приготви плескавицата с техника за суши.

Най-добре се справи Елена, която представи богата чиния, типично за балканската кухня. Аврам също бе пратен на балкона, след като неговата плескавица бе в традиционния вид, още ден в шоуто спечели и Симеон.

Изборът кой да напусне шоуто бе между Боян и Стефан, който си призна, че никога не е навлизал в дебрите на сръбската кухня. И крайният резултат съответно не бе в негова полза.

Така демонстриралият високо самочувствие в кухята последва съдбата на Мариела Нордел, която също обичаше да изтъква възможностите си. И двамата обаче ще гледат финалния развой по телевизията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Riva

преди 8 години

***, толкова сте некадърни, че дори не знаете, че Стефан не е варненец!

37

haha

преди 8 години

До възмутенасамо дето няма да спечели тя, а по скоро ще е някой който работи при шеф ангелов. Клюките за нея са парлама.. А тоя дето печели за мен е най-слабия от всичките..

36

Анонимен

преди 8 години

Вярно е,че сложи кориандър и някой други подправки непресъщи за балканските ни нрави,но това не е достатъчно да бъде изхвърлен.Чипсът му беше от тиквички,а не от картофи.

fallback