Стефан е един от фаворитите в шоуто. Снимка: bTV
fallback

Стефан и Мариела Нордел се изправиха в двубой за имунитет в MasterChef. Двамата имаха възможността отблизо да проследят майсторството на шеф Михалчев в неговия мастърклас. Той се впусна в дебрите на японската кухня и приготви "Час соба яки" - нудли от зелен чай в маки стил и "онаги тамаго маки" - японски омлет със змиорка.

На пръв поглед лесното ястие затрудни и двамата кандидати за значката, най-вече техниката с продуктите. Мариела се провали в омлета, който трябваше да бъде завит на руло, Стефан пък въобще не се справи със соса.

В крайна сметка и двамата допуснаха грешки, но журито даде имунитета на Стефан. Това пък едва ли зарадва другите участници, които открито са се изправили срещу Стефан, но пък той си осигури още една сигурна седмица в надпреварата.

Последва стрес тест, който протече по нетрадиционен начин. Всеки от тримата застрашени - Боян, Каролина и Диляна, наддаваше за определен основен продукт с минути от времето за готвене.

Продуктите бяха в три групи. Месните включваха агнешки котлети, патешко магре и риба морски език, при млечните бяха поставени сметана, козе сирене и кисело мляко, и от зеленчуците можеше да се избира чери домати, сладки и люти чушки и кореноплодни.

Боян и Каролина се лишиха почти от половината си време, за да сложат в своите тигани съответно агнешки котлети и патешко магре, докато Диляна предпочете да спести време за готвене и за нея остана рибата морски език.

Въпреки, че имаше двойно повече време зад печката, Диляна се стресира и рибата й бе истинска катастрофа. Което пък й осигури черната престилка и участие в елиминациите днес. Залозите са именно, че тя ще бъде следващия участник, който ще се раздели с мечтата за първи MasterChef на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

До Африканец

преди 8 години

Няма разлика, Байно,Ама щом ти звучи по-ЕнтелЕгентно на английски, твой си проблем.

11

Африканец

преди 8 години

До СофиянецЕдно е готвач, друго е Шеф ... ако не правиш разликата твой проблем.

10

Ачо

преди 8 години

До АнонименМа-ай пръжки с лук и половинка леб да не си капо.

fallback