Сано, който бе заподозрян за Къртицата, яде скорпион. Снимка: TV7

Още в първите минути, в които участниците прекрачиха прага на новия си дом в новия сезон на "Къртицата", се разразиха и първите емоционални сблъсъци и симпатии.

26-годишната танцьорка Индира Касимова и Борислав Атанасов вече говорят за любов и свободно демонстрират топлите си отношения. Първата целувка също вече е факт.

Опереният певец Стоян Бончев и 27-годишният Константин Воротнюк - Костя пък влязоха в остър спор на тема европейските норми срещу свободата на славянския дух, разликата във възрастта и желанието за лидерство.

"Къртицата" стартира с тричасов лайв, като всеки един от кандидатите за слава и голямата награда премина през специално военно обучение и получи последен шанс да потвърди решението си или да се откаже от най-екстремното предизвикателство в живота си. Никой не се отказа, а в първата им битка "Военни игри" трябваше да демонстрират ловкост, бързина и умение за работа в екип. В резултат на изпитанието и след забавяне на Ивайла Бакалова в сметката на групата отидоха четири хиляди лева, а Къртицата прибра две хиляди лева.

Ивайла и Сано пък привлякоха най-много подозрения, че играят ролята на Къртица.

Още с влизането в Базата участниците бяха посрещнати със задачата да изядат по два живи скорпиона. От представянето им зависеше както разпределението на бюджета, така и прехраната през следващата седмица. Условието беше поне 17 от тях да изядат мърдащата вечеря.

Пред предизвикателството се огънаха Емил Каменов, Екатерина, Емил Русев и Роксана. Техният провал увеличи бюджета на Къртицата с пет хиляди лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase