Снимка: Нова тв

От 24 февруари Нова ще предложи на зрителите си напълно обновена новинарска емисия - нови водещи, лого, цветове, съобщиха от медията.

За изграждането на новия облик на новините ще се разчита на две двойки водещи. До Николай Дойнов ще седне Ани Салич, която миналата година премина в Нова от bTV. Другият тандем ще бъдат Даниела Тренчева и Христо Калоферов.

"През последната година Нова се утвърди като независимата медия, с обективно и балансирано отразяване на новини. Категорично потвърждение за това намирам и в изнесените наскоро данни от изследването на фондация „Конрад Аденауер” за медийната среда в страната. Едни от най-добрите журналисти в България вече оцениха свободата и възможността да практикуват достойно професията си при нас и аз гарантирам, че ще запазим именно тези предимства – Нова е и ще остане дом на медийната независимост и перспектива за развитие", твърди Дидие Щосел, главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

Едновременно с това четиримата водещи ще имат достатъчно работа и извън студиото. Дойнов ще продължава с репортажите си от различни горещи точки по света, а Ани Салич става посланик на най-новата социално отговорна инициатива на Нова телевизия – Game Changers, която в основата си е социално предприемачество.

През пролетта тя ще стартира и ново телевизионно шоу в ефира на телевизията. Първите пари за инициативата Салич спечели снощи в отбор с Ники Кънчев в първото издание на поредния сезон на "Стани богат". Двамата спечелиха 10 000 лева.

Даниела Тренчева ще продължи с разследващи репортажи, като и тя също ще води ново предаване. Христо Калоферов пък ще продължи да бъде част от екипа, създаващ "Темата на Нова".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase