Поли Генова е сред финалистите. Снимка: TV7

Първите финалисти в Музикална академия са Поли Генова, Георги и Кичка Бодурова. Те ще се състезават за наградата от 100 000 лева и един от тях има реалния шанс да я получи на 13 декември, когато е финалът на шоуто.

Залата пя честит рожден ден на Кичка Бодурова и това истински я развълнува. Тя изпълни песен на Лили Иванова като френски шансон. Журито я аплодира, а зрителите я класираха на първо място с 38,54% от гласовете си. Второто й изпълнение бе в памет на Паша Христова. Кичка подари една червена роза на автора на текста Найден Вълчев, който бе сред публиката. Борис Годжунов си спомни за Паша Христова, която загива пред очите му, като за една непоправима романтичка и голям талант.

На елиминациите малко преди финала на шоуто ще се състезават Етиен, Прея и Дичо.

Само 8,21% от зрителите гласуваха за Етиен. Той взе със себе си на елиминации Прея, като прояви типичното си чувство за хумор, че те двамата са единствените чужденци в академията. Етиен откровено заяви, че смята, че му е време да си ходи и се надява Прея да го победи. Журито взе трудно решението кого да изпрати на елиминации.

Георги Христов тегли чоп с името на Поли Генова. Люси Дяковска също тегли жребий и се падна Дичо. Здравко директно посочи младия Георги. Накрая решението зависеше от тежката дума на Фънки, който изпрати на елиминации Дичо заради лошия аранжимент на парчето, което му бе избрано от музикалния продуцент “Монте мюзик”.

Етиен Леви наистина пя Рейл Чарлс на португалски, заобиколен със секси танцьорки. Според журито той се представи като истински актьор на сцената и пя на португалски с бразилски акцент. Втората песен изпълни заедно с 10-годишния Кристиян в памет на невероятния музикант Петър Гюзелев-Пеци. Басистът Косьо Марков определи “Щурците” като патриарсите на българския рок и си спомни за Пеци като за голям човек с широко сърце.

Прея пя песен на Ейми Уйхаус. Тя е най-младият участник в академията. Според журито е изумително, че тя е само на 19 години, а вече има свой стил на пеене и характерно сценично излъчване. Втората песен бе ”Ако имах чук” на Емил Димитров, която тя изпълни с “бонбона” Рая. Кристина Димитрова коментира, че Емил Димитров е създал уникални български хитове и е очаквала да чуе неговата авторска песен.

Дичо пя песен на “Металика” с джаз звучене. Фънки беше възмутен от аранжимента на парчето и го определи като нещо недъгаво между оригинала и джазови акорди. Стана ясно, че Дичо изпълнява идеите на музикалния продуцент и няма вина за аранжимента. Здравко го подкрепи, като каза, че е негов фаворит за финалите. Люси Дяковска каза, че майка й също му е фен. Втората песен на Дичо го просълзи, защото той си спомни за Дими от Сленг, с когото пее два дни преди катастрофата. Това бе едно от най-емоционалните изпълненията на вечерта. Ива Екимова каза, че Дими би го прегърнал за великолепното представяне.

Поли Генова, както винаги, представи страхотно шоу, като постави като танц и стайлинг тайната вечеря. Георги Христов каза, че тайната вечеря е станала абсолютно явна. Фънки пък беше шокиран от дизайна и я оприличи я на Лукчо. Второто й изпълнение “Чико от Пуерто Рико” напомни за Леа Иванова. Нейната приятелка от миналото Нора Нова каза, че най-хубавото на тази песен е , че можеш спокойно да изпееш “Америка”, което в онези години е било забранено.

Георги показа чаровен музикален интелект, с който представи по-различен начин песента на Рианна. Люси коментира първа и каза, че това е 100% Георги, а останалите трима от журито го потвърдиха. Малките “бонбони” Рая и Петя взривиха залата с изпълнението на “Рокендрола беше млад” в памет на Георги Минчев. Синът на Вили Кавалджиев- Роро си спомни за баща си, който е бил близък приятел на вечния Георги Минчев.

Кой ще отпадне от шоуто на метри преди финала и кой ще продължи битката за голямата награда предстои да видим.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase