Стивън Спилбърг. Снимка: Reuters

Стивън Спилбърг е предложил на Баз Лурман да режисира минисериал за живота на Наполеон Бонапарт по сценарий на Стенли Кубрик, съобщи Дедлайн. Датата на появата на сериала на екран не се съобщава.

Кубрик е написал филмовия сценарий за Наполеон Бонапарт през далечната 1961 г. Проектът е трябвало да бъде заснет през 70-те години на миналия век, но така и не стига до осъществяване. Кубрик работи по него години наред, изучавайки живота на френския император. Снимките е трябвало да се състоят във Франция, Великобритания и Румъния, пише БТА. Проектът обаче се оказал прекалено скъп и така и не бил реализиран.

По-рано този месец компанията "Уорнър брадърс" обяви, че също ще заснеме биографична драма за Наполеон. Неин режисьор ще е британецът Рупърт Сандърс.

Филмът за живота на френския император ще бъде издържан в стил "Белязаният" с Ал Пачино и обещава изобилие от кървави сцени и насилие.

Продукцията "Наполеон" ще бъде продуцирана от Джани Нунари. Сценарият е поверен на Джереми Донър. Подробности около актьорския състав и началото на снимките не се разкриват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase