Снимка: Vip Brother

Още един член от семейството на Мира Радева излезе от Къщата. Анна Катур последва съпруга си Джаред и вече е близо до него. Двамата замислят песни на български, концерти и ако успеят да спечелят българите, не е невъзможно и да заживеят тук. Ето какво каза още Анна пред Dnes.bg.

Вече сте извън Къщата.

Все пак бях с „титаните” на номинации, но имах добър 30-дневен престой там.

И сега сте по-близо до Джаред?

И не само това. В предаването бях далеч от всекидневието си, което ми липсваше.

Не успяхте да преустроите Къщата в своя, да я превърнете във вашата сцена.

Да, защото там нямаше сцена. Можех да покажа повече креативност, но ме учуди фактът, че повечето игри бяха физически. Моята сила не е в това, особено на фона на присъстващите спортисти. Ако имаше по-креативни задачи, можех да покажа творчески способности.

А може ли да не сте били достатъчно активна, тъй като бяхте в Къщата с майка си?

Не мога да кажа, защото не се е случило и не знам. Седмицата след като излезе Джаред аз бях доста по-активна с общуването със съквартирантите. Все пак Джаред не се чувстваше добре вътре и гледах да се грижа за него, да му превеждам. Всъщност не мисля, че можех да покажа нещо друго от характера си. Бях такава, каквато съм – спокойна и неконфликтна. Нямаше накъде да се развие моята история, докато има хора в Къщата, които действително се вижда, че са активни и могат да покажат още.

Усетихте ли разбиране в Къщата?

Да, разбира се. Там нещата са много спокойни. Харесах участниците. Имаше такива, с които можех много да си кажа и такива с доста различни характери. Все пак имам респект към всеки от участниците, защото всеки от тях много е работил, за да стане това, което е. И това е най-важно за мен – уважението към хората, а и не може всички да се разбираме по един и същи начин. С доста топли чувства съм към предаването.

Кое не видяхме от вас?

Не се видя, че съм супер активен човек. Има моменти, когато ставам в 7.00 часа и работя без почивка до вечерта. Няма обяд, няма нищо. Така изкарах няколко месеца от моя живот. Беше дори тази година. Много проекти правих, издадох сама албум и беше тежко. Но съм свикнала на това темпо и то ми липсваше. Дори да не съм толкова натоварена, пак съм доста активен човек. Тук не можах да го покажа, нямаше нищо, което можех да направя. Готвя, но съм на специален режим. Не ям и никакви животински продукти, които в Къщата си позволих заради това, че всички поръчваме храната заедно. Ако им наготвя нещо, никой няма да го хареса. То е много постно, сухо. Така че не можах да демонстрирам тази си страна, която е активна и работеща.

От колко време си веган?

Вегетарианка съм от много години, но съм веган от този февруари. Причините за решението ми са различни. Все пак в САЩ храната е по-различна. Млечните продукти в България са доста добри и разнообразни. Бих яла наше сирене. Не държа да съм с етикет – дали съм веган или нещо друго. Няма значение какво ям, важно е организмът ми как се чувства, а като веган ми е добре.

При излизането от Къщата вчера Тервел провокира с думите си зрителите. От една страна, за да защити семейството си, но като че ли Лияна се почувства засегната от думите му. Как ще коментирате неговото поведение като човек, който отскоро е семеен?

Тервел е много интересен човек. Знам, че ме е номинирал, но всеки номинира някого в Къщата. Той изключително много говори за детето и семейството си. При всички разговори, в които аз съм била, винаги е споменавал детето си. Не знам какви са взаимоотношенията му с неговата съпруга. Що се отнася до изказването му, Къщата е мини общество и ние не знаем какво се случва в съседната стая. Ако беше моят съпруг, бих се засегнала. Дори най-малкият намек показва, че има нещо. Така че аз не бих се почувствала добре, но той си има своя преценка.

Кой трябва да спечели?

Всички. Дори тези, които са излезли. Вътре имаме и две български гордости – нашите спортисти. Ирина е много стабилен човек. Не знам колко е интересна на публиката, защото и тя като мен е малко по-дръпната, неконфликтна личност. Мишо е много интересен. Майка ми също е претендент, силен участник. Пламен, Мариан...Трябва да спечели този, който е искрен и хората виждат това и се харесва на публиката.

Според Иво вътре хората не са особено VIP...

Малки игри има винаги. Това е част от същността ни. Специално за тази серия на VIP Brother кастингът бе страхотен. Впечатлена съм от всички. Радвам се, че са включили и българи, които работим извън страната – като Мариан, като мен. Очаквах да е по-негативно вътре, гледайки предишни издания. Имаше много хора, които не желаеха да чуят друга гледна точка. Докато сега всички бяха отворени към различни характери. Всеки си има и моменти, когато не се чувства толкова добре и се получават конфликти.

Преди колко време замина за САЩ?

Преди три години и учих музика. Именно там се запознах с Джаред. Завършихме един и същ колеж. Започнахме да общуваме. Усетихме, че сме на една „писта”, с едно мислене.

Майка ви е искала да влезете в предаването, за да останете в България?

По-скоро за да ни помогне. Бихме останали, ако има смисъл – ако българите харесат нашата музика, бих останала с удоволствие. Аз обичам и да пътувам по света, но ако мога – бих останала. Обичам страната си и навсякъде, където ходя, разказвам за страната ни. Идеята ми е да покажа таланта си пред света и по този начин да прославям и страната си, защото доста пъти е пренебрегвана, а е толкова хубава.

Как намирате България – променена ли е от времето, преди да заминете?

По-скоро аз се промених. Виждам хубави неща - повече позитивизъм. Тук е страхотно. Българите са добри хора, въпреки че дълги години сме страдали. Народът ни е преживял много и това се усеща още. Най-важното е, че обичам хората и ако те ме допуснат до тях, искам да им дам само хубави неща и действително всичко от себе си.

Бихте ли участвали и в друго реалити?

Да, но в такова, което не ограничава толкова много допира ми до изкуството. Не е до свобода. Самата връзка с изкуството ми липсваше.

Как ще спечелите българската публика?

Като се пее пред една публика, трябва да е на нейния език. Бих го направила само за България, защото е моята страна. А на английски се говори навсякъде. Така че бих превела мои песни на български или бих създала нови, само за тук. С Джаред мислим и за концерти. В момента сме подготвени акустично, но искаме по-силен звук, с още музиканти. В момента записваме албум заедно с Джаред – първия за него и втори за мен и тук бих включила сингли на български. В момента се продуцира, но не съм мислила дата кога да бъде готов. Надявам се да стане в рамките на 3-4 месеца?

Стискате ли палци Мира да спечели?

И да, и не. Като моя майка не искам да е в Къщата, защото виждам, че й се вдига кръвното. Ако българите искат тя да спечели, аз не мога да попреча на каквото и да било и ако те решат тя да остане в шоуто, нека да е така.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase