Иво. Снимка: Булфото
fallback

Вторият участник, напуснал Къщата на ВИП Брадър - Иво, обича планините и не разбира как хора, наричащи се ВИП-ове, могат да мрънкат и да нямат капка поносимост към заобикалящото ги. Така и не е успял да се отпусне в Къщата, но не е и искал. А също така чака Мира да се прибере, тъй като и за нея така ще е по-добре.

Очаквахте ли, че вие ще сте изгоненият от Къщата?

В началото не исках да излизам, но после сметнах, че това е нормалното и разумно събитие. Очаквах повече от всички участници – да влагат повече сърце, отношение, съпричастност, устойчивост.

Казват, че и вие не сте дали всичко от себе си. Как се чувствахте в предаването?

Затвореното пространство ми тежеше, но това не бе причина да изглеждам зле. А от това, което видях след като излязох от предаването, бе, че моментите, в които съм се смял, са изтеглени и са оставили само другите като есенция. В живота не съм пасивен, меланхоличен, но имах и една травма на крака, която допринесе за някои мои настроения и постижения в игрите. Все пак не смятам, че е повлияло на всичко, което се случи.

Вие сте бил и спортист. От предаването разбрахме, че сте и планинар.

Отделям доста време във всекидневието си за спорт, но не се занимавам професионално с него. Иначе ходя често на планина.

Като планинар стори ли ви се ВИП Брадър труден връх за изкачване – в психологически план?

Това не може да е връх. Такъв е форматът, а и критериите там за различни. Това дали ще се харесам на определен кръг хора не е най-важното за мен. Исках да видя как изглеждат нещата отвътре. Аз там се затварях в себе си и потисках емоциите си, тъй като смятах, че така е най-добре за близките ми. Трябваше да удържам фронта, да съм им опора. Нямаше как да се случи по друг начин, тъй като ние сме тези, които будят завист, и съответно - и респект.

Разделихте се като че ли на два отбора...

Отборите ги видях ясно вчера, като излизах – от една страна бяха спортистчетата и Ваня Червенкова и още някакви „детайли – личности”, а от другата страна бяха хората, които излъчваха интелигентен чар.

Как се запознахте с Мира?

Слизах от връх Мальовица бос, в облачно време, подобно на днешното. Бях с фланелка – БЧК. Беше забавно да се облечем двама-трима души така. Тъкмо се бях прибрал от Норвегия и планината много ми липсваше. Нямах възможност да виждам природни забележителности в чужбина. Мечтаех, като се върна, да тръгна веднага на поход. Събух си обувките, тъй като не ми бяха удобни и така се качих и слязох. Мира ме видя и ме попита дали съм от Червения кръст и защо ходя бос. Така се заговорихме и си разменихме телефоните. На мен ми беше забавно да се закачам и говорих смешки на цялата компания. Всички се забавляваха, а аз имах нужда да говоря, тъй като в Норвегия бях също в изолация.

Ходите ли сега заедно по върхове?

Да, водим и приятели с нас. Навсякъде сме били, включително и в Стара Планина, която не познаваме добре. Миналата година с група минахме целия Пирин, това лято – цяла Рила с палатки. Много е весело и препоръчвам на всеки да го направи.

Кое беше най-трудното в Къщата?

Нямаше трудно нещо, но постоянното мрънкане не ми хареса. Не съм свикнал да живея с хора, които все недоволстват. Това носи негативни впечатления. Не познавах никой от хората в Къщата, камо ли ми идваше да ги наричам ВИП-ове, имам предвид най-вече Ванчето. Ако са випове, трябваше да се държат на ниво, а не така елементарно. Никой не ми направи впечатление на ВИП. Не знам какво означава човек да е звезда. Няма звезди и по-звезди. Всички сме хора. Човекът е голям, като има голямо сърце – да споделя радост и болка, а не да се държи като „вижте ма”. Хората, които са формирали моя характер, са премерени, нецелящи да изпъкват спрямо другите.

Кого харесахте?

Павел Чернев, който в началото ме засегна, но се оказа много добър човек. Добри сърца имат Стойко Сакалиев, Мишо Шамара. В чудесно разбирателство съм с Ирина Флорин. Тя разбира всичко. Харесвам и песните й. Те са леки, не носят напрежение, носят се точно като песен.

Промени ли ви предаването?

Не. Влязох с една нагласа, но имайки предвид вкуса на българина и това, което се случва, с това, с което се храни, не смятам, че аз съм човекът, който трябва да спечели такъв вид предаване. По-скоро може да се харесат хора като Лияна. Не смятам, че това, което правя аз – 80 % от българите са склонни да го правят като начин на живот, стил и качество.

Във визитката пишеше, че влизате заради вашата съпруга?

Отказах в началото да участвам в предаването. Има хора, които умират да са пред камерите, а аз не съм от тях. Най-важното за мен е здравето и човек да прави нещата така, че да не пречи на другите, но да прави, каквото иска. Така разбирам аз свободата, а не като Пламен – палячото, който играеше, който постоянно провокира всички и не го интересуваше и не си даваше ясна представа за нещата. Веднага го разркрих, че това не е истинският му образ.

Какъв характер според Вас трябва да притежават влизащите в подобни предавания?

Човек не е съвършен. Но все пак поносимостта трябва да е в пъти по-голяма от това, което видяхме. За едното ядене, едните цигари, едното кафе – ставаха скандали. Може би това е част от провокацията на такъв формат, но човек, който не може да се сдържа от навиците и потребностите си, не е за подобно начинание. А такива хора има много в Къщата. Човек може по всякакъв начин да оцелява и не е лошо да опита. Примерно Мариан, който знае, че влиза в подобно предаване, не може да очаква да има всеки ден зехтин на масата и да крещи за него, както малкото за млякото си. Не очаквах от него повече. Той беше най-голямото мрънкало.

Кой заслужава да спечели?

Да се разберат помежду си. Който е най-устойчив. По отношение на хората, които аз харесвам – искам Ирина Флорин. Но няма да й е лесно. Хората, които определят правилата и нагласата и по някакъв начин стимулират чрез гласуване, с тях трябва да се намери някакъв баланс. Няма ВИП-ове в Къщата. Не съм учил психология, но с първия си поглед още осъзнах кой колко струва. Животът те учи да гледаш избирателно и да преценяваш.

Чакате ли да се прибере по-бързо Мира?

Ще е по-добре за нея. Тя е много емоционален човек и сега ще бъде подложена на огън, на какъвто бях подложен аз. Бързо ще изгърми. Това е ясно за мен, ясно е и за нея. Предполагам и за всички. След това групата хиени ще се отправят към Ани. Хората, колкото и да са първични, усещат силните и гледат първо тях да ги елиминират.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Петя

преди 10 години

След като изгониха най- красивото същество от т.нар. Къща спрях да гледам това изкуствено, промиващо мозъците на *** "шоу"!

3

op

преди 10 години

toq naftalin kakvo prave6e izob6to v ku6tata kato nikoi ne go e 4yval i vijdal moje li nqkoi da mi obqsni

2

Темерут

преди 10 години

Е, те ги навкараха едни ВИП-ове... Ум да ти зайде! Поради липсата на истински ВИП, просто са вкарали в къщата тия, които са се навили по една, или по друга причина! Това е мъжът на социоложката... И също е ВИП, колкото и тя...

fallback