Елица и Стунджи. Снимка: Reuters
fallback

За пореден път българското предложение за конкурса "Евровизия" не пожъна успех. Въпреки името "Само шампиони" Елица Тодорова и Стоян Янкулов, не успяха да съберат достатъчно подкрепа, която да им даде шанс да продължат на следващия тур.

Събитието се случи на 16 май вечерта в шведския град Малмьо. Тези, които минават бариерата до Големия финал, който ще се състои на 18 май, са изпълнителите от Унгария, Азербайджан, Грузия, Румъния, Норвегия, Исландия, Армения, Финландия, Малта и Гърция.

След първия полуфинал вече се класираха представителите на Русия, Молдова, Литва, Ирландия, Естония, Беларус, Дания, Белгия, Украйна и Холандия. На финала ще се изявят представителите на общо 26 страни.

Освен на 20-те, определени на полуфиналите, директно на финала отива Швеция като домакин. Там автоматично са и участниците на държавите от т.нар. Голяма петица - Германия, Испания, Великобритания, Франция и Италия. Победителят ще бъде определен от професионално жури и зрителски вот.

Елица и Стунджи са българските музиканти, които са постигали най-висок резултат на този конкурс до този момент. През 2007 г. тяхното предложение "Вода" се класира на пето място в "Евровизия".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

229

Апостол Апостолов

преди 10 години

Това беше една отвратителна анадолска феерия!

228

Rori

преди 10 години

Още със започването песента те удря лошо и докрая й се питаш как е възможно текст, музика и изпълнание да са толкова далеч от синхрона. "Шампиони" не може да се върже с фолклорни мотиви. "Юнаци" - може би. Да бяха взели да пеят нещо с "българи- юнаци". Не искам да изпадам в излишен негативизъм, защото Евровизия не е някакъв висок и заслужаващ специално внимание стандарт, но поне да не ставаме за смях. Мислех, че след Аврамов няма да ни се случи, но ето пак. Жалко!

227

Калоян

преди 10 години

Българската песен е с *** текст , а що се касае до изпълнението - то е срам за гилдията . Елица толкова си може - квичеше като приклещена кокошка . Грозно и жалко !Краси Аврамов и Елица трябва да си направят дует ! Могат да вземат и Валентина Хасан !!!Гарантирани са им всички златни малинки , къпинки и тям подобни горски плодове .

fallback