Къванч Татлъту. Снимка: архив, Reuters

Турските сериали са виновни за увеличаването на престъпленията и разводите в Близкия изток, твърди телевизия „Ал Арабия“, визирайки специално сериалите "Перла" и "Долината на вълците".

Според телевизионния канал турските сериали тласкат арабската младеж към насилие, пише в. "Хюриет". Арабските жени пък очаквали съпрузите им да бъдат също толкова "романтични и стилни" като героите от любимите сериали, а когато очакванията им не се покрият с действителността, те предприемали стъпки за развод, твърди „Ал Арабия“.

За очакванията на жените от Близкия изток най-голям пример бил турският актьор Къванч Татлъту и по-специално образът на героя му в сериала "Перла".

31-годишен мъж от Йемен убил петима души, вдъхновен от Полат, екранния герой на актьора Неджати Шашмаз от сериала "Долината на вълците". Култовата поредица разказва преживяванията на турския агент под прикритие Полат Алемдар, който стана известен като "турския Джеймс Бонд". Друг споменат случай е на жена от Йемен, поискала развод от мъжа си, защото не бил "шик" като героите от турските сериали и не носел дънки, твърди „Ал Арабия“.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase