Захари Бахаров. Снимка: Булфото
fallback

БНТ продаде на световен дистрибутор правата за разпространение на първия сезон на сериала "Под прикритие". Сделката беше финализирана днес в Кан. Тя ще бъде официално обявена утре вечер на специалното представяне на сериала "Под прикритие" на най-големия международен пазар за кино и телевизионни продукции в Европа, известен като Нит Ком.

Купувачът, американската продуцентска и дистрибуторска компания Ню Филмс със седалище в Лос Анджелис, е един от най-мощните играчи на международния пазар в разпространението на холивудски и европейски продукции.

Сделката е безпрецедентна за БНТ. За пръв път телевизионен сериал от малък пазар като България влиза в каталога на световна компания с права за разпространение в цял свят.

Програмният директор на БНТ Севда Шишманова уточни, че сумата, която компанията дава като минимална гаранция, е сериозна оценка за качествата на сериала "Под прикритие". Не случайно той се превежда на два езика - английски и испански, интерес към лентата има не само в САЩ, но  и в Латинска Америка. Там филмът ще бъде разпространен от партньорската компания на Ню филмс - Lions Gate.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

357mag

преди 12 години

браво,една качествена продукция носи приходи на създателите си ,очакваме и втория сезон

14

Мартин

преди 12 години

Този филм е уникален много реален и с доста мистерий ролята на иво дясната рака на джаро е много добре изиграна дано да е така сполучлив и 2 сезон от филма в Перник този филм е фит !

13

Анонимен

преди 12 години

4 не само в Македония, а и в Хърватия, Босна и Гърция. В трите страни е хит, но в Гърция нещо не са го приели. На мен ми харесва между другото цъкления ром

fallback