Жури определи осемнайсетте песни, които продължават надпреварата за крайния етап на конкурса “Българската песен в Евровизия 2007”. Всички те ще бъдат допуснати до полуфинала - концерта на 3 февруари в Зала №3 на НДК.

Тогава изпълнителите на селектираните 18 песни ще ги представят на живо. След представянето на песните, в рамките на предаването, журито ще избере 9-те песни – финалисти. Прякото предаване на полуфинала – концерт е на 03 февруари 2007 година от 20:30 часа по Българската национална телевизия. 

И тази година сред финалистите са Мастило - едни от най-сериозните миналогодишни претенденти за финала. Песните на Софи Маринова също явно имат запазено място сред селектираните представителни за страната ни парчета. Теди Кацарова пък явно си играе на онче-бонче и, докато миналата година се състезаваше за родината на съпруга си - Финландия, тази е решила да атакува конкурса от България, барем намери слабо място.

Три от песните от полу-финалната селекция намериха място в списъка в последния момент - „Това е любовта” в изпълнение на Орлин Горанов отпадна поради отказ на изпълнителя да участва в конкурса. „Аз мога” на Пипо и Сашето пък беше отстреляна поради неспазване на регламента на конкурса.

На техните места щастливо се настаниха “Say you would” на Тони Димитрова и „Горещ пясък” и „В очакване” на Галин Райчев. Ирландката Юна Хили също се отказа”. От българското си участие с песента "Too late for heartache” и отстъпи място на Димитър Атанасов и “Only way back home". Така осемнайсетте финални победители са:

Светозар Христов и Лора Владова – “If you come baby”

Петя – “Runaway”

Tони Димитрова и група "Горещ пясък" - "Say you would"

„ГРУПАТА” – “Back in Your Heart”

 

Теди Кацарова – „Super Fire”

“PANTOMMIND” – “Days of Old”

Софи Маринова и Устата – „Я твоя”

Светла Иванова – “No No No”

„МАСТИЛО” – “Getting Crazy”

Диляна Ценова – “Confession”

Белла - “Falling Angel”

Аксиния – „Аз знам”

S-lavina – “Higher (Balkan heart)”

Маргарита Хранова – „Моя любов”

Наташа и Чарлин – „Open Your Eyes”

Димитър Атанасов - "One way back home"

Крум – „Докога”

Галин Райчев - "In Expectance"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase