Филмът показвал техники за дресировка на кучета като начин за обучение и на съпрузите. Снимка: ВВС
fallback
ВВС пусна официално извинение във връзка с предаването „Подчинете съпруга си“, след като получили оплаквания, че било сексистко спрямо мъжете, съобщи медиата.

Продукцията, излъчена по ВВС Two, показвала треньорката на кучета Ан Клейтън и как тя използва техниката за дресировка, за да учи жените да модифицират поведението на съпрузите си.

Според ВВС предаването „се заиграва с традиционния стереотип на жени, които се заяждат с недостатъците и неуменията на мъжете си“. Все пак медиата признава, че някои зрители са характеризирали продукцията като „неподходяща“.

Хората започнали да се обаждат по телефона в ВВС, наричайки шоуто „обидно за мъжете и обидно за интелигентността на жените“. Един от зрителите дори го определил като „сексистка, деградирала, обидна глупост“.

Началото на предаването, продуцирано от независимата фирма Talkback, показва как Клейтън се справя със стереотипни „съпружески проблеми“, като прекалена привързаност към компютъра и неумение или нежелание за домакинска работа.

В отговор на оплакванията ВВС каза, че програмата е имала за цел да бъде „хумористична, използвайки „уникален метод за обучение“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback