Снимка: Кадър Youtube

Изборите във Великобритания са следващия месец. Бизнесмеът от Съсекс Стив Ендакот предствави своя аватар AI Steve, с който ще се яви на предстоящите избори.

Бизнесменът Стив Ендакот е един от многото кандидати, които ще участват в тях, но е единственият, който ще бъде представляван от аватара си. Ако кандидатурата му бъде успешна, светът ще се сдобие с първия законодател, представляван от изкуствен интелект, съобщава NBC news. Бизнесменът допълва, че ако бъде избран, в парламента ще ходи той, а AI Steve ще разговаря с избирателите.
 
„AI Steve беше създаден, за да гарантира, че хората имат денонощен достъп да оставят мнения и да създават политики“, пише той на уебсайта си.

В уебсайта на бизнемена се посочва още, че той разбира стойността на парите, а успехът на неговите бизнес подвизи го направи сравнително богат и способен да влезе в политиката, без да се нуждае от финансовите награди, които други търсят. Той има и собствена партия, Smart UK, но AI Steve ще се кандидатира като независим, тъй като тя не е регистрирана навреме за вота.

Аватарът ще се свърза в реално време с избирателите и ще засяга важни теми от общността - правата на  ЛГБТ+, миграционната политика, идеи за политики, допълва bTV. Способността на аватарът на Стив да разговаря е ненадмината, поне спрямо способностите на човека: той може да води до 10 хил. разговора едновременно.

Способностите на AI Steve са показани и във видео, публикувано в YouTube.

„Не можете да замените депутатите. Това е инструмент, който депутатите може да използват, за да представляват по-добре избирателния си район. Не целим да вземаме решения с компютър. Опитваме се да взаимодействаме с повече човешки същества в изборните решения, като използваме изкуствения интелект като втори пилот“, казва депутатът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase