Снимка: БГНЕС

Доставкит на америнаския гигант Apple са спаднали с 9,6% за първото тримесечие. Южнокорейската корпорация Samsung е първа в класацията по продажби на смартфони. Данните са от предварително изследване на фирмата за пазарни проучвания в сферата на технологичния сектор "Интернешънъл дейта корпорейшън" (Ай Ди Си) (International Data Corp. - IDC)

В световен мащаб продажбите са се увеличили с 7,8% на годишна основа. Компанията "Самсунг" е продала 60,1 милиона от тях, а корпорацията “Apple” е реализирала на пазара 50,1 милиона от своите мобилни телефони iPhone, по оценки на консултантската компания. Това означава, че делът на корейската корейската фирма на световния пазар на смартфони е достигнал 20,8 на сто през първите три месеца на годината, а на американския й конкурент е намалял до 17,3 на сто.

Xiaomi, Transsion и OPPO са китайските марки, които допълват челните места по продажба на телефони. Смартфоните Transsion, които са популярни в Африка, бележат ръст на продажбите си от около 85 на сто на годишна основа, посочва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase