Снимка БГНЕС
fallback

Изкуственият интелект и перспективите пред него разтревожиха лидерите на страните от Г-7.

Те заявиха днес, че ще създадат работна група по въпросите на изкуствения интелект, в рамките на която да бъдат водени дискусии за отговорната му употреба и за свързаните с него рискове, сред които е и дезинформацията, предаде Франс прес.

"Ще натоварим ресорните министри да инициират процеса посредством създаването на работна група, която ще си взаимодейства с международни организации и в рамките на която ще бъдат водени дискусии за генеративния изкуствен интелект", се казва в обща декларация на лидерите на Г-7, които тази година се срещат в японския град Хирошима.

Дискусиите в работната група ще са върху "управлението, защитата на правата на интелектуална собственост" и "отговорната употреба" на новите технологии, а също и върху начините за борба с "манипулирането на информации".

"Признаваме важността на процедурите, които фаворизират прозрачността, откритостта, равнопоставените процеси, безпристрастността, защитата на личния живот и включването, като целим насърчаването на отговорна употреба на изкуствения интелект", подчертават лидерите.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 11 месеца

Некой с изкустве интелект беше казал: "Ал би бег"!

26

Анонимен

преди 11 месеца

Явно Китай ги е изпреварил с голям марджин.

25

Пропорционално

преди 11 месеца

Над 40 000 000 са загиналите по време на ВСВ, Юни 41 - Май 45, 400 000 са загиналите от атомирането на Хирошима и Нагъзаки. Пропорционално 100 атомни бомби биха причинили жертвите на ВСВ, жертви причинени за 5 години с конвенционални оръжия, Ако това стане днес, дали Европа ще надскочи Яшония по производство на Гейши, Саке и Мотоциклети, които боха се казвали Еврйши, Сливе и Каруцети. КакЪ на Мара Парапетната върлина дето баба казва че мязала на резервна тръба за ГЪЗовТръбопровод на дали знае

fallback